Eigenwijze Freddy de Fret wandelt zo bij mensen de voordeur binnen

24 februari om 18:50 • Aangepast 8 maart om 02:03
nl
Een jong stel uit Rosmalen had er zaterdagochtend opeens een heel bijzondere huisgenoot bij. Nadat ze boodschappen hadden gedaan, wandelde een fret doodleuk met hen mee naar binnen door de voordeur. Het diertje verschanste zich daarna in de badkamer.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Verbaasd over hun nieuwe huisgenoot belde het stel de dierenambulance Den Bosch, die twee medewerkers stuurde om het fretje op te halen. Op social media werd intussen een oproep geplaatst. Van wie is deze fret? Al snel meldde zich een vrouw die het diertje herkende, het was de fret van haar buurvrouw.

De fret, die Freddy bleek te heten, werd snel herenigd met zijn baasje. "Het is een vrouwtje", vertelt eigenaresse Daniëlla aan Omroep Brabant. Ze was op haar werk was toen de fret ontsnapte. "We hebben Freddy nu drie maanden en ze is al één keer eerder ontsnapt."

"Freddy en de hond kunnen elkaar niet luchten of zien."

Als het gezin niet thuis is, zit Freddy in een kooitje, voorzien van een lekker bedje, kattenbak, hangmat en eten. "Maar als we thuis zijn, laten we haar eruit. Het is het huisdier van mijn zoon. Zo'n fret moet je twee tot zes uur per dag rond laten lopen."

De hond van Daniëlla en de fret kunnen elkaar echter niet luchten of zien. "Dus als Freddy uit de kooi gaat, moet de hond weg."

"Freddy rende als een gek naar de deur."

Normaal letten Daniëlla en haar zoon er altijd goed op of de voordeur dicht is. Maar nu kwam haar ex-man langs die zijn aandacht er even niet bij had.

"Freddy rende als een gek naar de deur en ging er vandoor. Dat gebeurde zaterdagochtend. Ze is later op de dag verderop in de straat gevonden. Misschien heeft ze even in een schuur gezeten, want ze kan zich heel dun maken en heeft maar een klein gaatje nodig om ergens binnen te komen."

De fret africhten, is lastig. "Het is een heel slim dier. Nog slimmer dan de hond. Maar Freddy is ook heel eigenwijs. We moeten gewoon nog voorzichtiger zijn als we de deur opendoen."

Freddy werd snel met zijn eigenaar herenigd (foto: Dierenambulane Den Bosch)
Freddy werd snel met zijn eigenaar herenigd (foto: Dierenambulane Den Bosch)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!