Overtuigend PSV haalt flink uit tegen PEC Zwolle

24 februari om 21:50 • Aangepast 8 maart om 02:03
PSV blijft maar doordenderen in de Eredivisie. De koploper boekte alweer de 21e competitiezege. Tegen PEC Zwolle gaf het zaterdagavond een masterclass en won het met 7-1. Luuk de Jong was de meest gevierde man bij de Eindhovenaren. Hij maakte een hattrick en is nu topscorer van de Eredivisie.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek

Het ging de laatste weken bij PSV vaak over het missen van kansen. Ook in Zwolle leek dat een probleem te gaan worden. In de eerste helft waren de Eindhovenaren vele malen beter, maar lieten ze te veel kansen liggen.

Luuk de Jong en Johan Bakayoko waren de enige twee die wel een kans wisten te benutten. Beide spelers waren trefzeker met het hoofd. Bakayoko opende de score uit een voorzet van Sergino Dest. De Jong was trefzeker uit een corner van Joey Veerman. Het was een magere opbrengst uit een heleboel scoringsmogelijkheden.

Slippertje Benitez
Vlak voor rust leek het toch even spannend te worden. Walter Benítez staat de laatste weken uitstekend te keepen, maar hij liet nu een bal te makkelijk onder zich doorgaan waardoor Eliano Reijnders de stand op 1-2 bracht.

PEC Zwolle, gesteund door een hartstochtelijk publiek, leek een aantal minuten dreigend te worden. De voorsprong van PSV kwam echter nooit in gevaar. Vijf minuten na rust was de marge alweer twee. Luuk de Jong maakte zijn tweede van de avond en de 3-1. Het was voor de spits zijn 21e doelpunt van het seizoen.

Monsterscore
Eventuele twijfels over een zege voor PSV werden een halfuur voor tijd al weggenomen toen Bakayoko ook zijn tweede van de avond maakte. Daarmee was de Eindhovense feestvreugde nog niet voorbij want De Jong voltooide zijn hattrick door op aangeven van Hirving Lozano de 5-1 te maken. Doelpunt nummer 22 voor de spits.

De honger van PSV was nog niet gestild. Via een eigen doelpunt van Sam Kersten liepen de Eindhovenaren uit naar 6-1. Ook Ricardo Pepi kwam nog op het scoreformulier door - niet voor het eerst als invaller - te scoren en de 7-1 te maken.

Over het missen van kansen zal je in Eindhoven voorlopig niets meer horen. Zo vaak scoren op bezoek bij PEC Zwolle is een uitstekende prestatie. Volgende week vervolgt de ongeslagen koploper zijn weg richting de titel met een thuiswedstrijd tegen nummer twee Feyenoord.