Wereldgoal kost RKC Waalwijk belangrijke punten in strijd om handhaving

24 februari om 20:43 • Aangepast 8 maart om 02:03
In de strijd om directe handhaving in de Eredivisie is ieder punt welkom bij RKC Waalwijk. Zeker als je op eigen veld tegen een concurrent uit het rechterrijtje speelt. De Waalwijkers wisten zaterdagavond echter niet te winnen van Fortuna Sittard dankzij een wereldgoal vlak voor tijd van spits Kaj Sierhuis: 0-1. Opvallend was dat geen enkel schot van RKC op doel was.
Profielfoto van Leon Voskamp

Onder de lat bij RKC Waalwijk stond Etienne Vaessen, die vorige week nog uit het veld werd gestuurd tegen Feyenoord. Die rode kaart werd geseponeerd, waardoor de keeper gewoon mee kon doen. Maar supporters waren de discutabele kaart nog niet vergeten en toonden in de eerste helft een aantal spandoeken over de VAR.

Saaie eerste helft
De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. In het koude Waalwijk kreeg RKC-spits David Min de grootste kans, maar zijn schot in de verre hoek miste net het doel. Kort voor het rustsignaal kwam Reuven Niemeijer gevaarlijk voor het Limburgse doel. De kopbal van de middenvelder ging net naast.

Fortuna Sittard was voor rust gevaarlijk door Inigo Cordoba, waar Vaessen een antwoord op had. In het begin van de tweede helft kwamen de bezoekers opzetten. Spits Kaj Sierhuis was heel dichtbij een treffer en kort daarna kopte Rodrigo Guth op de paal. RKC Waalwijk had moeite met het opgevoerde tempo en moest zich beperken tot verdedigen.

Sterker Fortuna
Halverwege de tweede helft opende de thuisploeg tegen de verhouding in de score. Rechtsback Julian Lelieveld stond volledig vrij in het zestienmetergebied, maar ging niet voor eigen succes. Dat had hij beter wel kunnen doen, want Chris Lokesa stond bij het binnentikken van de voorzet buitenspel.

In de laatste twintig minuten was het erg rommelig wat beide ploegen lieten zien. Het duel leek op 0-0 af te stevenen, maar daar dacht Sierhuis anders over. Met een geweldig afstandsschot in de bovenhoek bezorgde hij zijn ploeg drie punten. En die overwinning was terecht op basis van de tweede helft.

Play-offs
Nog elf wedstrijden staan er op het programma in de Eredivisie en van degradatiestress is nog geen sprake in Waalwijk. Het gat met de onderste twee ploegen Vitesse en FC Volendam is vijf punten. De zestiende plek is echter niet de plek waar je wil eindigen, want play-offs spelen tegen ploegen die graag willen promoveren is vaak een pittige opgave.