Liveblog

112-nieuws: jongen gewond na botsing met auto • auto belandt in vangrail

26 februari om 07:24 • Aangepast 5 maart om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.55

Schot gelost bij ruzie in huis

Bij een ruzie in een huis in De Rips is vanavond een schot gelost, dat meldt de politie. Twee mensen zijn aangehouden.

In het huis waren op het moment dat er geschoten werd, vier mensen aanwezig. Vanuit de woning is vervolgens naar de politie gebeld voor hulp, zo weet een woordvoerder te vertellen.

De twee mensen die zijn aangehouden, waren niet de bewoners van het huis.

22.40

Auto met klapband vliegt in vangrail

Een auto heeft vanavond een klapband gekregen op de A50 bij Ekkersrijt. De auto kwam vanaf de John F. Kennedylaan en reed in de richting van Best. Op de flyover ter hoogte van Ekkersrijt kreeg de auto een klapband.

De auto vloog eerst rechts en daarna links tegen de vangrail. Uiteindelijk kwam de auto rechts tegen de vangrail tot stilstand. De weg werd afgezet, de bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.53

Scooterrijder gewond na botsing met auto

Een automobilist en een scooterrijder zijn vanavond op elkaar gebotst op de Vissersdijk in Werkendam. De jongen op de scooter raakte daardoor gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het mis kon gaan, is niet bekend.

Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
21.50

File op A50 na ongeluk

Op de A50 bij knooppunt Ewijk, zo'n twintig kilometer over de grens tussen Brabant en Gelderland, is een ongeluk gebeurd. Een traumahelikopter kwam voor het ongeval ter plaatse. De weg was tijdelijk dicht maar inmiddels kan het verkeer weer via de vluchtstrook richting Oss rijden. Dat meldt Rijkswaterstaat op X. Zij verwacht dat de weg rond elf uur vanavond weer vrij is. Tot die tijd moeten weggebruikers rekening houden met file.

19.50

Brand bij bedrijf dat fietsaccu's verwerkt

Bij een bedrijf aan de Enschotsestraat in Tilburg is vanavond rond half zeven brand ontstaan in drie tonnen. Het bedrijf verwerkt fietsaccu's. De brandweer heeft de tonnen met een heftruck in een bak met water ondergedompeld. Er raakte niemand gewond bij de brand. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
18.05

UPDATE - Dode vrouw in Standdaarbuiten geen misdrijf

De vrouw die vanmiddag dood werd aangetroffen in het water langs Molendijk in Standdaarbuiten is niet om het leven gekomen door een misdrijf. Dat meldt de politie. "Uit onderzoek blijkt dat de vrouw slachtoffer is van een noodlottig ongeval", aldus de politie op X. Nabestaanden van het slachtoffer zijn geïnformeerd.

17.43

Vier drugscriminelen opgepakt

Vier mannen zijn vanmorgen aangehouden omdat ze worden verdacht van drugshandel, diefstal en afpersingen. Met zogeheten ripdeals maakten ze harddrugs, geld en dure horloges buit. De mannen zijn afkomstig uit Nuenen, Geldrop, Best en Waalre. Ook hun huizen zijn doorzocht. Dat meldt de politie.

Bij de doorzoekingen van de huizen zijn telefoons, computers en een aantal (automatische) vuurwapens in beslag genomen.

Het viertal wordt ervan verdacht lid te zijn van een criminele bende die zich bezig hield met handel in harddrugs (crystal meth en cocaïne), diefstal en afpersingen.

17.12

Man opgepakt met grote hoeveelheid drugs op zak

Een man (40) uit Breda is vanmorgen opgepakt omdat hij reed onder invloed van onder andere cocaïne en heroïne. Ook droeg de man geen gordel en hij had geen rijbewijs bij zich. "Als klap op de vuurpijl bleek hij ook nog een grote handelshoeveelheid drugs bij zich te hebben", aldus een wijkagent. De man is aangehouden op de Dr. Struyckenstraat en meegenomen naar het bureau.

Een deel van de voorraad van de man (foto: Wijkagent Breda Zuidwest).
Een deel van de voorraad van de man (foto: Wijkagent Breda Zuidwest).
Een deel van de voorraad van de man (foto: Wijkagent Breda Zuidwest).
Een deel van de voorraad van de man (foto: Wijkagent Breda Zuidwest).
16.56

Vrachtwagenchauffeur onder invloed van de weg gehaald

Een vrachtwagenchauffeur is vanmiddag van de snelweg A2 gehaald bij Best. Dat meldt de verkeerspolitie Oost-Brabant. De man reed onder invloed van cocaïne en softdrugs. Ook had hij niet de benodigde vergunning om goederen te mogen vervoeren.

De man is meegenomen door de politie. Zijn bloed is afgenomen en wordt onderzocht. Het openbaar ministerie bepaalt uiteindelijk of en wat voor straf de man mogelijk boven het hoofd hangt.

16.05

Mannen opgepakt voor reeks inbraken

In Den Bosch en Vlijmen zijn vanmorgen drie mannen aangehouden voor een serie inbraken bij meerdere bedrijven verspreid door heel Brabant. Het gaat om twee mannen van 44 en 66 jaar uit Den Bosch en een 50-jarige man uit Vlijmen. Zij zouden bij meerdere bedrijven groot gereedschap en keukenapparatuur hebben meegenomen.

De mannen sloegen toe bij bedrijven in Den Bosch, Uden, Eindhoven, Tilburg, Halsteren, Roosendaal, Oosterhout en Drunen.

14.10

Brokkenpiloot (85) van de weg gehaald

Een automobilist van 85 is vanochtend bij Liempde door de politie van de A2 gehaald. Dat gebeurde nadat een getuige meldde dat de man met zijn auto tegen de vangrail botste en doorreed. De man was volgens de politie eerder vanochtend betrokken bij een aanrijding op de A50.

Na die aanrijding reed de automobilist ook door. Toen de politie de man vervolgens bij Liempde van de weg haalde, kon hij de agenten niet vertellen waar hij was. De bestuurder is om medische redenen naar het ziekenhuis gebracht en zijn rijbewijs is ingenomen en opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant.
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant.
13.45

Auto belandt in tuin en mist huis op een haar na

Een vrouw is vanochtend aan de Crusaatstede in Cuijk met haar auto in de tuin van de overburen beland. Dat gebeurde volgens onze 112-correspondent toen ze thuis weg wilde rijden en onwel werd. De auto ramde een hek en nam een struik mee. De gevel van het huis van de overburen werd niet geraakt.

De vrouw is na het ongeluk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zaten nog twee inzittenden. Zij raakten niet gewond.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
12.45

Geen treinen door wisselstoring

Door een wisselstoring tussen Deurne en Venlo rijden er geen treinen op dat traject. De storing duurt naar verwachting nog tot kwart over drie.

11.30

Man (24) aangehouden voor drugs- en wapenbezit

Een man van 24 is gistermiddag in Rijen aangehouden voor drugs- en wapenbezit. Een surveillerende agent zag de man iets na vier uur op de Vierbundersweg bij een auto staan en controleerde hem. In de auto vond de agent vervolgens een onbekende hoeveelheid drugs. Ook had de man een boksbeugel op zak. Na verhoor op het bureau mocht de man weer naar huis om de verdere afhandeling van de zaak af te wachten.

11.04

Gevonden explosief tot ontploffing gebracht

Een gevonden explosief is vanochtend op een zogenoemde 'ploflocatie' ergen in de gemeente Land van Cuijk gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Hierbij waren specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie aanwezig. Het explosief, een 25 ponder brisantgranaat, werd gevonden bij het ploegen, zo meldt de politie op Instagram.

Een brisantgranaat is een explosief dat onder meer gebruikt werd in de Tweede Wereldoorlog. Dit type granaat bestaat uit een met springstof gevulde stalen huls die bij ontploffing in scherven breekt. De scherven vliegen in het rond en zorgen voor schade in de ruime omgeving.

Foto: politie Land van Cuijk, via Instagram.
Foto: politie Land van Cuijk, via Instagram.
10.00

Stroomstoring Tilburg opgelost

De stroomstoring in Tilburg waardoor vanochtend zo'n 1700 huishoudens in de wijk Zorgvlied zonder stroom zaten, is opgelost. Dat meldt netbeheerder Enexis.

09.27

Bijna 1700 huishoudens zonder stroom

In Tilburg zitten zo'n 1700 huishoudens zonder stroom. Dat meldt netbeheerder Enexis. De storing werd iets na half negen gemeld. De monteurs van Enexis zijn bezig de problemen op te lossen. De verwachting is dat iedereen rond kwart voor elf weer stroom heeft. Waardoor de storing wordt veroorzaakt, is niet duidelijk. Het getroffen gebied is de wijk Zorgvlied.

Wachten op privacy instellingen...
08.50

Dode vrouw gevonden

In een sloot langs de Molendijk in Standdaarbuiten is vanochtend een dode vrouw gevonden. De politie werd gealarmeerd door een voorbijganger. Over de doodsoorzaak is nog niks bekend. Dit wordt door de politie onderzocht. Hierbij worden volgens een woordvoerder alle scenario's open gehouden.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
08.30

Dode gevonden in auto: geen misdrijf

In een auto in Lith is rond zeven uur vanmorgen een dode gevonden. Dat meldt de politie. De vondst werd gedaan aan de Wiegersmastraat. De politie deed meteen na de vondst onderzoek. Rond negen uur liet ze weten dat er sprake is van een natuurlijk overlijden.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
08.15

A2 weer vrij, nog wel forse vertraging

De A2 bij knooppunt Leenderheide waar eerder vanochtend een ongeluk gebeurde, is weer vrij. Wel moet je wanneer je vanuit Weert in de richting Eindhoven wil nog rekening houden met forse vertraging.

07.58

Uur vertraging door ongeluk op A2

Wanneer je vanochtend op de A2 vanuit Weert richting Eindhoven wil, moet je rekening houden met meer dan een uur vertraging. De oorzaak is een ongeluk bij knooppunt Leenderheide. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Wel laat Rijkswaterstaat rond acht uur weten dat een ambulance onderweg is. Bij Leenderheide is één rijstrook dicht. Wanneer de weg weer vrij is, is nog niet duidelijk.

05.07

Diefstal katalysatoren

De politie heeft vorige week op de A27 bij Nieuwendijk een man aangehouden die zes katalysatoren in zijn auto had liggen. Dat maakten wijkagenten uit Geertruidenberg vannacht bekend. De katalysatoren waren in redelijk nieuwe staat. De man was opgevallen toen hij op het terrein van een bedrijf liep en er ineens snel vandoor ging. Iemand die de man had gezien ging achter hem en waarschuwde de politie waar de man naartoe ging. Op de A27 werd de verdachte klemgereden. De katalysatoren bleken afkomstig van het bedrijf waar de man was betrapt. Ze waren daar onder voertuigen vandaan gehaald.

In de auto lagen zes gestolen katalysatoren (foto: Instagram wijkagenten Geertruidenberg).
In de auto lagen zes gestolen katalysatoren (foto: Instagram wijkagenten Geertruidenberg).
04.11

Brand verwoest auto's Eindhoven

Twee auto's zijn vannacht door brand beschadigd in de Lemmenslaan in Eindhoven. Van een bestelbus brandde de voorkant uit, van de auto die daarvoor geparkeerd stond de achterkant. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit de bestelbus. Eind vorig jaar woedde in de Lemmenslaan ook al een autobrand en ook in september 2018 was het hier raak.

Het vuur verwoestte twee auto's in de Lemmenslaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Het vuur verwoestte twee auto's in de Lemmenslaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Het vuur begon bij de bestelbus en sloeg over naar de auto daarvoor (foto: SQ Vision).
Het vuur begon bij de bestelbus en sloeg over naar de auto daarvoor (foto: SQ Vision).
02.34

Autobrand Beek en Donk

In Beek en Donk zijn vannacht twee auto's door brand verwoest. Deze auto's stonden geparkeerd aan de Model van der Donckstraat. Het vuur werd rond een uur 's nachts ontdekt. Een van de auto's stond op een invalidenparkeerplaats, de ander daar zowat tegenaan. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Een van de uitgebrande auto's had zowel brandschade aan de voor- als achterkant.

Een van de uitgebrande auto's in de Model van der Donckstraat in Beek en Donk stond op een invalidenparkeerplaats (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een van de uitgebrande auto's in de Model van der Donckstraat in Beek en Donk stond op een invalidenparkeerplaats (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
01.19

Ontruiming bedrijf in Oss

De brandweer rukte vannacht met groot materieel uit naar het bedrijf GXO in Oss. Van dit logistieke bedrijf aan het Markermeer was kort na middernacht een automatische brandmelding binnengekomen. Twee blusvoertuigen, een waterwagen, een officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen werden opgeroepen. Bij het bedrijf stonden na een ontruiming 75 medewerkers buiten. Wat er precies aan de hand was, is niet bekendgemaakt.

Wat er precies aan de hand was bij het bedrijf GXO in Oss is niet bekendgemaakt (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Wat er precies aan de hand was bij het bedrijf GXO in Oss is niet bekendgemaakt (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
00.18

Automobilist bekeurd

Een automobilist is gisteravond bekeurd nadat agenten hem zagen rijden terwijl hij zijn mobiele telefoon vasthield. De man viel de agenten op door zijn rijgedrag. De man bleek, toen hij werd aangesproken, ook geen rijbewijs en identificatiebewijs bij zich te hebben.

00.11

Vervelende man bij ziekenhuis

Een dronken man gedroeg zich gisteravond erg vervelend bij Ziekenhuis Bernhoven in Uden. Volgens de politie Maashorst kon de man niet meer op zijn benen staan. Hij is veilig thuisgebracht en kreeg een bekeuring vanwege openbaar dronkenschap.

23.35

Ruzie man en vrouw bij ophalen kinderen

Een wijkagent moest gisteravond ingrijpen bij een ruzie tussen een man en vrouw in Schijndel. De twee zijn verwikkeld in een scheiding en het ging mis tijdens het ophalen van de kinderen. De ruzie was ook fysiek, meldt de wijkagent. Hij heeft een zorgmelding gedaan bij Veilig Thuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!