Dit weer stemt niet vrolijk, maar de zon zit eraan te komen

26 februari om 12:00 • Aangepast 5 maart om 02:01
nl
Je moet nog even doorbijten, maar in de loop van deze week en volgende week wordt het steeds beter weer. "Dan krijgen we best veel zon'" Dat vertelde Johnny Willemsen van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Van het weer van deze maandag word je niet zo vrolijk", beaamt de weerman van Weerplaza. "Maar de rest van deze week is best wel okay. Vandaag is het regenachtig, zowel in de ochtend als de middag. In de middag neemt de regen wel geleidelijk af. Het is daarbij vrij fris. De temperatuur komt uit op zo'n 5 graden. Daarbij waait het en door die wind is het voor het gevoel amper boven nul graden."

"Dinsdag kan een beetje grijs beginnen, met wat mist of lage bewolking."

Maandagavond verloopt droog en 's nachts koelt het af richting het vriespunt. "Dinsdag kan een beetje grijs beginnen, met wat mist of lage bewolking. Vervolgens breekt geleidelijk de zon door en dan wordt het een graad of 8. Daarbij staat er dan nauwelijks wind. Heel anders dus dan deze maandag."

Woensdag komen er nog een paar graden bij. "Ook dan is het droog, met zonneschijn. Dan wordt het 10 of 11 graden."

"Er zit best veel zon in de verwachting."

Voor de dagen daarna is de weersverwachting volgens Johnny wat onzekerder. "Donderdag en vrijdag zal het niet helemaal droog blijven, maar het blijft wel zacht bij een temperatuur van 10 graden of meer. Als ik nóg verder vooruitkijk, naar zondag en komende week, zie ik best wel veel zon in de verwachting. 'Lenteweer met een grote dagelijkse gang' noemen we dit in de meteorologie. Dat betekent: een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur, maar vaak droog en zonnig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!