Liveblog

112-nieuws: busje met kind op de kop • auto vliegt spontaan in brand

27 februari om 05:59 • Aangepast 5 maart om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23.00 Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.42

Auto vliegt in brand tijdens het rijden

Op de Huisakker in Heeswijk-Dinther is rond negen uur een auto spontaan in brand gevlogen tijdens het rijden. De inzittende bleef ongedeerd. De toegesnelde brandweer doofde de vlammen, maar kon ernstige schade aan de auto niet voorkomen. De auto is vrijwel geheel uitgebrand.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.19

Schemerschakelaar vat vlam

Op de Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel is eerder op de avond een schemerschakelaar in brand gevlogen. Een schemerschakelaar zet de buitenverlichting aan als de schakelaar beweging detecteert. Omwonenden wisten de vlammen te doven voordat de brandweer ter plaatse was.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.09

Busje met kind op de kop na botsing

Een auto en een bestelbusje zijn vanmiddag rond halfzes tegen elkaar gebotst op de kruising van de Huizenbeemdweg en de Gewandeweg in Oss. Het busje belandde daarbij op het dak, meldt DTV Nieuws .In het busje zat een man met een klein kind, zij konden het voertuig zelfstandig verlaten. Het kindje werd door ambulancepersoneel nagekeken, de andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Wel is de schade aan de voertuigen fors.

18.30

Overstekende man aangereden

Op de Nieuwstraat in Bergeijk is vanmiddag een overstekende man aangereden door een auto. De man stapte even daarvoor uit de bus en wilde de weg oversteken aan de voorkant van de bus. Op dat moment reed een auto langs de bus af om de bus in te halen. De auto botste daardoor met de man, die vervolgens met zijn hoofd op het wegdek terechtkwam. Er landde een traumahelikopter. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat voor verwondingen de man precies heeft is nog onduidelijk.

Dit ging er mis op de weg

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.10

Politie en belasting controleren bij Boxtel

Wachten op privacy instellingen...
17.24

Opnieuw vaten met chemische stoffen gevonden

Er zijn vanmiddag ook aan de Bakelseweg in Aarle-Rixtel vaten met chemische stoffen gevonden. Eerder op de dag was het al raak in Tilburg. De politie denkt dat het in Aarle-Rixtel om drugsafval gaat, maar onderzoek moet nog uitsluitsel te bieden. De vaten werden aangetroffen dichtbij een sportcomplex met een voetbalveld en meerdere tennisvelden. De vaten lagen in een hoek van het terrein, verstopt onder een zeil en takken. De politie is samen met de gemeente een bestuursrechtelijk onderzoek gestart. Het is onduidelijk hoe lang de vaten op het terrein lagen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.35

Man beroofd tijdens uitlaten honden

In Tilburg is gisteravond rond halfacht een man op de Leijparkweg beroofd van zijn portemonnee. De man reed daarheen met zijn auto om zijn twee honden uit te laten. Toen de man uit zijn auto stapte, kwamen er twee mannen zijn kant op. Ze riepen dat ze geld wilden. De man gaf het duo zijn portemonnee. De politie heeft een signalement verspreid van de twee daders.

15.00

Grote vaten drugsafval gedumpt

Medewerkers van de groenvoorziening van gemeente Tilburg vonden vanmiddag op twee plekken grote 1000-liter vaten drugsafval. Ze zouden uit een voertuig zijn gegooid. Enkele vaten lekten afval in het water en in de bodem. Volgens een correspondent zou er 7000 liter zijn gedumpt.

De gedumpte vaten (foto: SQ Vision/Toby de Kort).
De gedumpte vaten (foto: SQ Vision/Toby de Kort).
14.40

Spullen voor maken hennep gevonden

Bij een controle van de politie en een anti-ondermijningsteam van verschillende gemeenten zijn in Helmond spullen gevonden die worden gebruikt in hennepplantages. De spullen lagen in garageboxen aan het Wethouder Hamacherplein. Het zijn onder meer om ventilatoren, lampen en een apparatuur voor de afzuiging.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.45

Politieauto van wijkagent vernield

Een wijkagent liep gisteravond in Bladel de deur uit van het cultureel centrum aan het Emmaplein toen zij haar dienstauto vernield aantrof. Iemand op de bijeenkomst vertelde de wijkagente dat haar voertuig vernield was. Een grote baksteen bleek door de voorruit te zijn gegooid. Ook de buitenspiegel lag eraf. De vernielde auto is een van de twee voertuigen waar agenten van het bureau in Eersel surveillances mee rijden. "Als politie nemen wij deze zaak hoog op. Er is aangifte gedaan van vernieling van ons dienstvoertuig."

De vernielde politieauto (Foto: Instagram wijkagenten Bladel).
De vernielde politieauto (Foto: Instagram wijkagenten Bladel).

13.30

Bouwkeet kapot door vallende stenen

In Rosmalen is vanmiddag een pallet met stenen op een bouwkeet terechtgekomen. Dat gebeurde op de Hoff van Hollantlaan. Bouwvakkers zijn daar bezig met het herbouwen van een huis waar eerder brand heeft gewoed. In de bouwkeet zat een persoon die volgens een correspondent lichtgewond is geraakt. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


De keet was zwaar beschadigd. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
De keet was zwaar beschadigd. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
12.35

Opnieuw file op A58

Tussen Breda en Tilburg ging het vanmiddag mis op de A58 bij Ulvenhout. Een vrachtauto heeft een ongeluk gehad en moest worden getakeld. Daardoor was de rechterrijstrook even dicht. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten die naar Utrecht willen om te rijden via de A16 en A59 richting Rotterdam.

12.25

Stroomkastje brandt uit

De brandweer heeft vanochtend op de Graaf Engelbertlaan in Breda brand in een stroomkast geblust. De stroomkast zit tegen een flatgebouw aan. Door de brand zitten flatbewoners en winkeliers zonder stroom. Het is niet bekend wanneer dit is opgelost.

11.30

Drugs gevonden in garagebox, man aangehouden

Een man van 63 uit Breda is gisteren aangehouden omdat hij ketamine in een garagebox had liggen. Volgens de politie ging het om een 'aanzienlijke hoeveelheid'. De politie was bezig met een rechercheonderzoek en deed ook maandag ook andere huiszoekingen. Op adressen in Breda namen agenten onder meer geld, voertuigen en telefoons in beslag. De Bredanaar zit vast voor verhoor.

Foto: Politie
Foto: Politie
10.30

Auto vliegt in brand

Een automobilist moest vanochtend de brandweer bellen toen hij zijn auto parkeerde aan de Slimstraat in Udenhout. Na het parkeren ontstond er brand in de motor. De auto raakte beschadigd en wordt opgetakeld.

De auto stond met een brandende motor bij het tankstation (Foto: SQ Vision/Toby de Kort).
De auto stond met een brandende motor bij het tankstation (Foto: SQ Vision/Toby de Kort).
10.15

Ouders overleden baby aangehouden

In Helvoirt overleed maandag een baby in een woning aan de Schoorstraat. De politie heeft in de avond de ouders van de baby aangehouden. De recherche is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak.

Lees hier meer over de arrestaties

08.30

File op de A58

Door een ongeluk was er vanochtend vertraging op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg. Het ongeval gebeurde bij Tilburg Centrum-Oost. De rechterrijstrook is afgesloten geweest. Rond half negen was er een kwartier vertraging.

06.05

Sein- en wisselstoring: minder treinen naar Den Bosch

Door een sein- en wisselstoring rijden er minder Intercitytreinen tussen Utrecht en Den Bosch. Dit duurt tot kwart over acht.

Wachten op privacy instellingen...
22.55

Schot gelost bij ruzie in huis

Bij een ruzie in een huis aan de Bijenstraat in De Rips is gisteravond een schot gelost, dat meldt de politie. Twee mensen zijn aangehouden.

In het huis waren op het moment dat er geschoten werd, vier mensen aanwezig. Vanuit de woning is vervolgens naar de politie gebeld voor hulp, zo weet een woordvoerder te vertellen.

22.40

Auto met klapband vliegt in vangrail

Een auto heeft gisteravond een klapband gekregen op de A50 bij Ekkersrijt. De auto kwam vanaf de John F. Kennedylaan en reed in de richting van Best. Op de flyover ter hoogte van Ekkersrijt kreeg de auto een klapband.

De auto vloog eerst rechts en daarna links tegen de vangrail. Uiteindelijk kwam de auto rechts tegen de vangrail tot stilstand. De weg werd afgezet, de bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.53

Scooterrijder gewond na botsing met auto

Een automobilist en een scooterrijder zijn gisteravond op elkaar gebotst op de Vissersdijk in Werkendam. De jongen op de scooter raakte daardoor gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het mis kon gaan, is niet bekend.

Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!