Man (20) wordt wéér gepakt zonder rijbewijs en is auto kwijt

28 februari om 09:22 • Aangepast 14 maart om 02:03
nl
Een man uit Tilburg (20) werd dinsdag- op woensdagnacht gepakt op de A59. Hij reed veel te hard en ook nog eens zonder rijbewijs. Dat was volgens de politie de vijfde keer dit jaar. Hij moest zijn auto inleveren.
Profielfoto van Wim CoenenProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De Tilburger trok de aandacht van de politie door de hoge snelheid waarmee hij over de snelweg raasde. De agenten van Verkeerspolitie Zeeland West Brabant moesten flink gas geven om de man aan de kant van de weg te kunnen zetten. De jonge bestuurder reed maar liefst 67 kilometer per uur te hard over de A59.

Rijbewijs kon niet worden afgepakt
Omdat hij zo veel te hard reed, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Het probleem was alleen dat hij dat niet had. "Het rijbewijs kon dus niet worden ingevorderd", schrijft de politie op Instagram.

En het was volgens de agenten niet de eerste keer dat hij zonder rijbewijs de weg op is gegaan. "Het was alleen dit jaar al de vijfde keer dat hij reed zonder rijbewijs", laat de politie weten. Het bleef daarom niet zonder gevolgen. "Omdat hij weer de fout in ging, hebben we de auto inbeslaggenomen", schrijft de politie.

De Tilburger testte bij de speekseltest ook nog positief op de in cannabis werkzame stof THC. Er is ook nog een bloedonderzoek gedaan. De uitslag daarvan bepaalt of de man ook nog een proces verbaal krijgt voor rijden onder invloed.

Misdrijf
Rijden onder rijbewijs is een misdrijf, zegt Marloes van Kessel, woordvoerder van het CVOM, dat bij het openbaar ministerie verantwoordelijk is voor verkeerszaken. "De tweede keer dat je betrapt word kun je al een celstraf van twee weken krijgen." Of iemand die straf krijgt en of zijn auto in beslag wordt genomen, hangt van de situatie af.

"Er zijn sowieso meerdere manieren om te rijden zonder rijbewijs. Heeft iemand het nog niet gehaald, is het permanent ongeldig verklaard of rijd je tijdens en tijdelijke ontzegging?. In dit geval gaat het om iemand die ook reed onder invloed, dat is alweer ernstiger. En ook als iemand gevaarlijk rijgedrag toont, is dat eerlijk reden voor inbeslagname."

Deze bestuurder reed te hard, maar ook als dat niet gebeurt hebben agenten bestuurders zonder rijbewijs, die vaker de fout in gaan, volgens het CVOM snel in het oog. "We controleren op kentekens."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!