Van Gerwen verliest van wereldkampioen, hattrick krijgt geen vervolg

29 februari om 22:04 • Aangepast 15 maart om 02:05
nl
Michael van Gerwen is er donderdagavond niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij de zege te pakken op een Premier League-avond. In Exeter verloor hij in de kwartfinale van regerend wereldkampioen Luke Humphries: 6-3.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De Premier League bestaat uit 16 reguliere speelavonden en duurt tot eind mei. Iedere week spelen de deelnemers in een andere stad en er doen acht darters mee. Elke speelavond bestaat uit een knock-outsysteem. De eerste vier spelers op de wereldranglijst zijn automatisch geplaatst, de overige plekken worden door dartsbond PDC toegewezen.

Van Gerwen begon na zijn overwinningen in Berlijn, Glasgow en Newcastle met veel vertrouwen aan zijn missie in Exeter, in het zuidwesten van Engeland. Toch was het Humphries die in de vierde leg de eerste break plaatste. Van Gerwen kwam nog terug tot 3-3, maar verloor vervolgens drie legs op rij.

Mighty Mike gaat nog wel aan de leiding in het algemeen klassement. Na de laatste speelavond volgen de play-offs, waaraan de vier hoogst geklasseerde spelers deelnemen. De darter die de finale van de play-offs wint, wint de Premier League . Dat lukte Van Gerwen tot nu toe zeven keer in zijn loopbaan, iets wat geen enkele andere darter lukte.

De gepensioneerde Britse dartslegende Phil Taylor won het toernooi 'slechts' zes keer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!