Video

'New Kid' Gerrie schrijft mee aan Europapa voor Songfestival: '12 punten'

1 maart om 11:12 • Aangepast 15 maart om 02:00
nl
Acteur en producent Tim Haars uit Den Bosch heeft niet alleen meegeschreven aan 'onze' Eurovisiesongfestivalinzending 'Europapa' van Joost klein, hij figureert ook in de videoclip. En wel in zijn bekendste rol: die van Gerrie van Boven uit het welbekende New Kids.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Tijdens de uitzending van het Songfestival staat bij de aankondiging van een nummer altijd een hele lijst met namen. Daar staat dadelijk naast P. Elstak en J. Klein ook de naam van ene T. Haars tussen. En dat had laatstgenoemde zelf ook niet verwacht, vertelt hij vrijdagochtend in het Omroep Brabant-radioprogramma Wakker!.

“Ik ben zeker verbaasd, ja”, zegt Tim. “Ik kreeg een berichtje van Joost en zijn team. Ze zeiden dat ze vroeger fan waren van New Kids en ze vroegen of ik een bijdrage wilde leveren aan het nummer. Nou, ik vond die zin überhaupt leuk: 'Tim Haars werkt mee aan een Songfestivalnummer'. En deze gasten hebben een superleuke energie."

"Dat is best wel humor, toch?"

En zo geschiedde. In de clip is Tim nu te zien als Gerrie en ook schreef hij dus mee aan het nummer. Er zitten daarom meerdere variaties op quotes uit New Kids in Europapa.

"Het was wel lastig om te regelen", geeft Tim toe. "New Kids is sinds 2012 inactief. Dat is een bewuste keuze. Het was daarom lastig om voor het gebruik van de beelden en dergelijke toestemming te krijgen. Maar het is gelukt en ik ben er blij mee. "

Gerrie van Boven gaat dus mee naar het Songfestival. Haars lacht. "Dat is best wel humor, toch?" Toch is het nog maar de vraag hoe het nummer bij het Eurovisie-publiek in de smaak gaat vallen. Op YouTube lijken mensen in elk geval erg enthousiast. De video heeft binnen een dag twee al miljoen views en vanuit de hele wereld stromen er enthousiaste reactie-video's binnen.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Tim is het bijzaak wat mensen van het nummer vinden. "Ik denk dat het geen zak uitmaakt hoe hoog je eindigt of wat mensen ervan vinden. Als je meedoet win je al. Sterker nog, het laatste wat je wil is dat iedereen je nummer tof vindt. Dat zou betekenen dat je iets maakt wat mainstream is, wat bewust voor het publiek gemaakt is."

Joost en zijn team hebben volgens Tim juist iets gemaakt wat 'zij tof vinden en wat zij zelf gewoon de ether in willen gooien'.

"Laten we hopen dat er heel veel mensen zijn die er niks aan vinden, en dat er heel veel mensen zijn die het wel leuk vinden. Want dan doe je het goed. Je wilt juist niet dat je erbij hoort. Dit nummer slaagt daar perfect in. Hij heeft wat mij betreft al twaalf punten", besluit Tim.

Kijk en luister hier naar Europapa:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!