Explosie blaast ruit uit huis terwijl bewoner in woonkamer zit

1 maart om 11:12 • Aangepast 15 maart om 02:03
nl
De bewoner van een huis aan de Pioenroosstraat in Eindhoven is donderdagnacht opgeschrikt door een explosie. De bewoner was in de woonkamer, zag zijn ruit sneuvelen maar raakte niet gewond. Het gaat waarschijnlijk om zwaar vuurwerk dat rond kwart voor twee ontplofte. Opvallend: in Best zaten bewoners van de Johannes Vermeerstraat een paar uur later recht overeind in bed, ook door een explosie bij een huis.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De politie denkt dat beide explosies niks met elkaar te maken hebben. "Een nacht met explosies bij huizen in twee Brabantse plaatsen. Toch staan de twee incidenten vermoedelijk op zichzelf", schrijft de politie Oost-Brabant vrijdagochtend.

De knal in Best volgde enkele uren na de ontploffing in Eindhoven. Een bewoner van de Pioenroosstraat zag daar om kwart voor twee zijn ruit sneuvelen. Hij kon nog achter de dader aanrennen in de richting van de Roostenlaan, maar die wist te ontsnappen.

De recherche in het district Eindhoven onderzoekt allebei de explosies. Bij beide huizen is sporenonderzoek gedaan. In beide gevallen gaat de recherche ervan uit dat er zwaar vuurwerk is gebruikt. De reden voor de twee incidenten zoekt de politie in de relationele sfeer. Veel overeenkomsten dus, maar, zegt de politie: "Er is geen enkele aanleiding om te vermoeden dat er een verband is tussen deze beide explosies."

De politie is op zoek naar getuigen en mensen die camerabeelden hebben.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Ook in Best ontplofte vanochtend vroeg zwaar vuurwerk bij een huis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!