Flemmings ode aan Den Bosch valt in de smaak: 'Leuk voor volgend album'

2 maart om 18:00 • Aangepast 15 maart om 02:02
nl
Hij mag dan groot zijn geworden met 'Amsterdam', 'Dit is mijn stad' gaat toch echt over Den Bosch. Vrijdagavond bracht zanger Flemming het nummer ten gehore tijdens de opening van het Theater aan de Parade. Én hij wil het graag uitbrengen. "Misschien komt het op mijn volgende album."
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

Een ode aan Den Bosch. Zo kun je het nummer gerust noemen, met in de tekst bekende onderwerpen als de Markt, Bossche bollen, de Sint-Jan en natuurlijk Oeteldonk.

Misschien geen 'catchy hitje, een klapper' zoals Amsterdam, dat bijna 64 miljoen streams op Spotify heeft. Maar wél een mooi nummer, vindt de zanger uit Vught zelf. Hij schreef het op een schrijverskamp in België.

"Ik ging achter de piano zitten en speelde het deel dat nu het refrein is. Er kwam een bepaald gevoel uit, dat mij en de jongens met wie ik schrijf deed denken aan Den Bosch." Volgens de zanger moet je zelf uit de stad komen om dat te snappen en voelen.

"Misschien dat we het ooit in de Bossche cafés horen, net voordat de zaak dichtgaat."

Het optreden bij de openingsavond van het gloednieuwe Theater aan de Parade, leek een perfect moment om het resultaat te laten horen. Al werd Flemming zelf ook verrast over de uiteindelijke uitvoering: hij werd begeleid door een volledig orkest met strijkers.

"Een Italiaanse dirigent werkte daaraan", vertelt hij. Om daar lachend aan toe te voegen: "Want ik kan zelf natuurlijk geen partijen voor violen schrijven. Maar het verraste me wel ja. Toen ik ze voor het eerst Dit is mijn stad hoorde spelen? Dat was magisch."

De reacties zijn tot dusver positief. "Misschien dat we het ooit in de Bossche cafés horen, net voordat de zaak dichtgaat", droomt Flemming al voorzicht. Al moet hij het nummer dan wel eerst officieel uitbrengen. "Maar ik heb eerst nog wat andere nummers op de plank liggen. Misschien wel leuk als het op mijn volgende album komt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!