RKC Waalwijk blijft in gevarenzone na verlies tegen Go Ahead Eagles

2 maart om 21:03 • Aangepast 15 maart om 02:03
RKC Waalwijk ziet de problemen in de Eredivisie verder toenemen. Het elftal van coach Henk Fraser verloor voor de derde week op rij met 1-0, dit keer bij Go Ahead Eagles. RKC blijft door de nieuwe nederlaag op de zestiende plaats staan, met een voorsprong van twee punten op Vitesse en vijf punten op FC Volendam. Vitesse speelt later op zaterdagavond tegen FC Twente en verloor ook (1-2).
Profielfoto van Corné Verschuren

Het was een klein wonder dat het in Deventer bij rust nog 0-0 stond. Middenvelder Willum Willumsson kreeg in de 10e minuut de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar de paal stond een doelpunt in de weg. David Min was halverwege de eerste helft met een bal tegen de lat gevaarlijk voor RKC.

Zes reddingen doelman Vaessen
RKC-doelman Etienne Vaessen onderscheidde zich in het vervolg van de eerste helft met reddingen op pogingen van Finn Stokkers en Enric Llansana. Vaessen verrichtte voor rust totaal zes reddingen.

Het doelpunt voor de thuisploeg viel in de tweede helft wel. Na een slimme pass door het midden van de Deen Sören Tengstedt schoot zijn landgenoot Jakob Breum na een uur de 1-0 binnen. Een slotoffensief van RKC leverde vervolgens niets meer op. Min stuitte in de 78e minuut op keeper Jeffrey de Lange. Ook het inbrengen van Michiel Kramer (de voormalige aanvoerder van RKC moest aanvankelijk weer op de bank plaatsnemen) mocht niet baten.