Video

Twintig koeien overleden bij enorme stalbrand in Terheijden

4 maart om 08:56 • Aangepast 15 maart om 02:01
nl
Bij een brand in een stal van een boerderij aan de Schuivenoordseweg in Terheijden zijn maandagochtend ongeveer twintig dieren overleden. Rond half twee 's middags werd het sein brand meester gegeven door de brandweer.

De brand brak om zes uur 's ochtends uit. De brandweer bestreed het vuur met veel materieel, onder meer met diverse tankautospuiten, een drone, een meetploeg en de grote ventilator. Er werd water uit de Mark gepompt met een waterslang van 1,3 kilometer lang.

Koeien en kalfjes
De loods die in brand stond, heeft twee gedeeltes. In het ene deel staan machines en hooi. In het andere deel worden kalveren en koeien gehouden. Tussen de twee delen staat een brandwerende scheiding. De brand brak uit aan de zijde van de loods waarin materieel en hooi opgeslagen staat. Er zijn 100 kalfjes en koeien uit het naastgelegen gedeelte gedreven. Twintig dieren zijn er overleden.

Rook zo goed als verdwenen
De rook die aanvankelijk vrijkwam bij de brand veroorzaakte urenlang problemen voor het verkeer op de snelweg A59. De rook is rond halfnegen zo goed als verdwenen. De brandweer was daarna lang bezig om de hooibalen in de schuur uit elkaar te trekken, zodat het vuur kon worden bestreden. Niet veel later was het vuur onder controle.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!