We krijgen lenteweer met een kleine l: 'Dit wordt een vriendelijke week'

4 maart om 09:02 • Aangepast 15 maart om 02:02
nl
Ben je toe aan wat zon? Dan zit je deze week goed volgens Floris Lafeber van Weerplaza. "Het wordt een vrij vriendelijke lenteweek."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De eerste werkdag van de week wordt volgens de weerman sowieso een prima dag. "Er is best wel wat ruimte voor de zon", vertelde hij maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "In de ochtend is er nog vrij veel bewolking aanwezig. Maar in de middag krijgen we vanuit het zuiden of zuidwesten de zon steeds vaker te zien. Het blijft ook droog. De temperatuur stijgt naar 11 of 12 graden en er staat weinig wind."

"Vanaf woensdag is er steeds meer ruimte voor de zon."

Dinsdag wordt volgens de weerman van Weerplaza de minst vriendelijke dag van deze week. "Dan is er vrij veel bewolking en trekken er van tijd tot tijd lichte buien over." De temperatuur komt dan op een graad of 10 uit.

Maar afgezien van dinsdag krijgen we volgens Floris met een vrij vriendelijke lenteweek te maken. "De wind draait geleidelijk naar het oosten en die brengt droge lucht naar onze omgeving. Vanaf woensdag is er steeds meer ruimte voor de zon. De temperatuur komt overdag uit op 11 tot 13 graden. Donderdag en vrijdag worden zelfs heel vriendelijke en zonnige dagen."

De zon schijnt volgens Floris al wat krachtiger in vergelijking met een paar weken geleden. "Het is nog niet de zonkracht waarvan je kan verbranden, maar hij voelt wel steeds lekkerder aan. Als de zon een tijdje schijnt, voelt het lenteachtig."

"De temperatuur komt 's nachts uit op waarden rond het vriespunt."

De nachten verlopen deze week wel een stuk kouder. "De temperatuur komt dan uit op waarden rond het vriespunt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!