Video

Wesley krijgt prijs voor bodybuilden uit handen van Arnold Schwarzenegger

4 maart om 21:30 • Aangepast 15 maart om 02:04
nl
Een levenslange droom is afgelopen weekend uitgekomen voor Wesley Vissers uit Best. De bodybuilder deed mee aan een bekende bodybuild-wedstrijd in Amerika en won in zijn categorie. De prijs kreeg hij uit handen van niemand minder dan zijn jeugdheld, Arnold Schwarzenegger. "Ik kan het nog steeds niet geloven."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De Arnold Classic werd dit weekend gehouden in de staat Ohio. Wesley deed mee en won in de categorie Classic Physique. Alleen dat is al iets om trots op te zijn. Maar dat de prijs werd uitgereikt door zijn idool Arnold Schwarzenegger, was voor Wesley de kers op de taart. "Hij is de beste bodybuilder ooit, als kleine jongen keek ik al naar hem op", vertelt hij in tv-programma Brabant Vandaag. "Dat ik dan nu zijn hand mocht schudden en de prijs van hem kreeg, dat is echt een droom die uitkomt."

Op het podium hield Schwarzenegger een kort interview met Wesley. "Hij vergeleek me met zijn meest geduchte tegenstander van vroeger, Lou Ferrigno, omdat ik een lange bodybuilder ben met mooie klassieke lijnen. Dat doet hij niet zomaar", zegt Wesley trots.

"Dat is het mooiste compliment dat ik kan krijgen."

Schwarzenegger noemde hem ook een 'Golden Era bodybuilder', oftewel iemand uit het gouden tijdperk. "Om dat uit zijn mond te horen komen... Dat is echt het mooiste compliment dat ik kan krijgen."

Terwijl hij zo dicht op zijn held stond, kon Wesley het nog niet helemaal geloven. "Ik stond zo'n meter van hem af en dacht: is dit nou echt Arnold waar ik tegen aan het praten ben?" Gelukkig heeft hij achteraf nog een foto met hem kunnen maken, zodat Wesley niet hoeft te twijfelen of hun ontmoeting nou echt is gebeurd.

"Ik heb wel een toetje genomen."

Veel tijd om na te genieten, had Wesley daarna niet. De dag na zijn overwinning stond hij alweer te sporten. Over twee weken doet hij mee aan een wedstrijd in Engeland. "Na de wedstrijd is het ook belangrijk om alle details op mijn lichaam te onderhouden, daar gaat het juist om bij wedstrijden."

Al heeft hij 's avonds wel even kunnen ontspannen. "Na een wedstrijd is het traditie om een lekker restaurant uit te zoeken en iets te eten buiten mijn dieet. Die vrijheid om een keer wat anders te kunnen eten, is voor mij al genoeg." Maar wat eet je dan als je even los mag gaan? "Ik had nog steeds bodybuildingsvoedsel, zoals een biefstuk en asperges. Maar ik heb wel een toetje genomen. Een dubbele brownie met ijs. Dat was iets dat ik maandenlang niet had geproefd, dus daar heb ik zeker van genoten", zegt Wesley vrolijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.