Weer twee verdachten aangehouden voor ontvoering en gijzeling

5 maart om 15:18 • Aangepast 15 maart om 02:04
nl
De politie heeft dinsdag opnieuw twee verdachten aangehouden voor een ontvoering en gijzeling eerder deze maand in Eindhoven. Een man van 24 raakte daarbij lichtgewond. De nu aangehouden verdachten zijn mannen van 41 en 43 uit respectievelijk Rozenburg en Krimpen aan den IJssel, allebei in Zuid-Holland.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Donderdag werden in deze zaak al een man (24) en een vrouw (30) uit Eindhoven aangehouden.

In de avond van 3 februari ging de 24-jarige man samen met een vriendin een huis binnen aan de Violierstraat in Eindhoven. In het huis zijn meerdere mensen aanwezig. Wanneer de twee willen gaan, worden ze tegengehouden. Ze moeten eerst geld betalen.

Als de vrouw heeft betaald, mag ze gaan. Dat geldt niet voor de man. Hij wordt meegenomen in een auto. Tijdens de autorit moet het slachtoffer op meerdere plekken, onder bedreiging van een vuurwapen, vragen om geld.

De politie houdt er rekening mee dat een en ander te maken heeft met een zakelijke ruzie die de man heeft met de verdachten.

Onderzoek recherche
De mannen die dinsdag zijn aangehouden worden ook verdacht van afpersing, bedreigen met een vuurwapen en mishandeling. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere mensen worden aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!