Dit worden de topattracties van de Tilburgse kermis

7 maart om 12:35 • Aangepast 15 maart om 02:01
nl
'Hop, hop, hop, de turbo gaat errrrrop!', 'Nog een laatste rrrrrronde'! en 'O, o, o daar gaat ie weer!' Het is misschien wat vroeg, maar over vier maanden is het weer zover: de Tilburgse Kermis. Kermiswethouder Maarten van Asten kan bijna niet wachten: "Dat wordt weer knallen. We hebben dit jaar een aantal echte publiekstrekkers."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Maarten van Asten is voor het derde jaar kermiswethouder van Tilburg. Deze week werden de meer dan 200 attracties van dit jaar bekendgemaakt. En dan begint het al te kriebelen bij Maarten. "Ik vind het fantastisch om te doen. De onderhandelingen met de exploitanten, de sfeer en het kermiswereldje. Je moet er iets mee hebben, maar nog belangrijker is dat je van de kermis houdt."

En dat doet Van Asten. "We hebben dit jaar ingezet op groot vermaak met vernieuwende attracties. Echte publiektrekkers waar de fanatiekelingen op afkomen. En die hebben we dit jaar kunnen regelen, naast het bestaande aanbod."

In rap tempo schudt Van Asten de attracties van 2024 uit zijn mouw. Het zijn kermisattracties met spannende namen als de Booster, Chaos, Energizer, Aviator en Konga.

Dit zijn de attracties die de kermiswethouder tipt:

Energizer
Van Asten ziet een ritje in de Energizer op de Burgemeester Brokxlaan wel zitten. "Het zijn zes bankjes aan een lange arm die alle kanten uit gaat."

Wachten op privacy instellingen...

Konga
Op het NS-Plein staat de komende zomer de Duitse attractie Konga opgesteld. "Een soort Booster met een lange arm die je goed door elkaar schudt", waarschuwt hij de kermisliefhebbers.

Wachten op privacy instellingen...

Wildwaterbaan
Voor een enorme wildwaterbaan moet je komende zomer op het Spoorplein zijn. Van Asten: "Die is echt groot. Veel kermisliefhebbers reageren nu al enthousiast. De echte fanatiekelingen zien deze attractie wel zitten."

Wachten op privacy instellingen...

Overal zie je dat de prijzen omhoog gaan, maar Tilburg probeert de prijzen voor de attracties zo laag mogelijk te houden. "We zijn een sociale stad. Iedereen moeten kunnen genieten van de kermis, bijvoorbeeld op speciale momenten met lage prijzen. Op de nostalgische kermis op het Besterdplein zijn de prijzen sowieso altijd laag."

De Tilburgse kermis is met meer dan 200 attracties de grootste kermis van de Benelux. De kermis loopt als een lang lint van 4,5 kilometer door het centrum van de stad en trekt jaarlijks zo'n 1,5 miljoen bezoekers. De grootste publiekstrekker is Roze Maandag waar meer dan 250.000 mensen op af komen. Dit jaar begint de Tilburgse kermis op vrijdag 19 juli en duurt tot en met 28 juli.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Jongste kermiswethouder wil ook gewoon genieten: 'Het mag weer!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!