Vorm van de dag bepaalt of deze kampioen ook in Parijs de estafette loopt

10 maart om 14:48 • Aangepast 22 maart om 02:01
nl
Wereldkampioen werd ze afgelopen zondag op de de 4 x 400 meter estafette op het WK Indoor Atletiek in Glasgow. Deze wereldtitel is voor Cathelijn Peeters uit Dongen echter geen garantie dat ze ook op de Olympische Spelen deze zomer in Parijs deel zal uitmaken van het Nederlandse estafetteteam. "Alles kan nog veranderen: wie in de zomer het hardst loopt, mag in het team", vertelt ze zondag in het programma De Zuidtribune op Omroep Brabant radio.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Begin juli wordt de selectie van zes tot acht meiden voor het team bekendgemaakt, zo verwacht Cathelijn. En dan wordt de avond voor de wedstrijd pas duidelijk wie er mag lopen. Superspannend, zo beaamt ze. Dat ze in Parijs in actie zal komen, is echter al duidelijk. Individueel heeft ze zich namelijk al geplaatst voor de 400 meter horden. Haar doel? Minimaal de halve finale. "Maar de finale zou natuurlijk geweldig zijn."

"Ik was vroeger heel veel beter in kogelslingeren."

Toen Cathelijn begon met atletiek was haar favoriete onderdeel overigens helemaal niet de horden of überhaupt hardlopen. Kogelslingeren vond ze leuk. "En nu doe ik de vierhonderd meter horden", lacht ze. "Toen ook al wel, maar ik was gewoon heel veel beter in kogelslingeren." Dat het uiteindelijk de 400 meter horden werd, heeft alles te maken met de vooruitgang die ze op een gegeven moment op dat onderdeel boekte. Terwijl ze met kogelslingeren niet meer vooruitging.

En nu staat de atlete van atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught op het punt haar debuut te maken op de Olympische Spelen. Wanneer ze ook daar mag lopen op de 4 x 400 meter estafette zal ze er alles aan doen een zo groot mogelijk aandeel te hebben in een mooi resultaat. "Wat er nodig is voor een plek op het podium? Dat we allemaal individueel nóg harder lopen", zegt ze strijdvaardig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!