Te vroeg gefeest: uitbundig gevierde periodetitel is toch nog niet binnen

11 maart om 12:19 • Aangepast 22 maart om 02:01
nl
Bij voetbalclub DESO in Oss was het zondag groot feest in de kantine. De 4-0 winst op SSA/SJO VITA leverde de tweede periodetitel op in de vijfde klasse E. Tenminste, dat dachten ze. Zondagavond werd duidelijk dat er een foutje was gemaakt bij de Ossenaren: een zesde in plaats van de vijf toegestane wissels. En dus staan de twee ploegen komende donderdagavond weer tegenover elkaar.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

De club uit Oss doet mee in de strijd om het kampioenschap en kon zondag al een eerste feestje gaan vieren met de periodetitel in de vijfde klasse van het amateurvoetbal. Er was een dj geregeld en de sfeer zat er goed in in de kantine. Aan het einde van de avond werd echter al duidelijk dat er iets niet helemaal goed was gegaan met de wissels. Maandagochtend volgde de bevestiging van de KNVB.

"Het was ons en de scheidsrechter niet opgevallen."

"In de wedstrijd hadden we een aantal blessuregevallen, waarbij we moesten wisselen. Uiteindelijk hebben we zes spelers gewisseld, maar dat hadden we echt niet in de gaten. De scheidsrechter heeft het ook niet opgemerkt", aldus assistent-trainer Jeffry van Oss.

Komende donderdagavond om kwart over acht staan er nog zo'n 20 minuten op het programma. "De wedstrijd wordt hervat vanaf het wisselmoment, toen stonden we met 2-0 voor. We gaan er uiteraard voor om die voorsprong vast te houden. En misschien kunnen we dan wel een tweede feestje vieren", zegt de assistent-trainer.

"Het is voor beide clubs al vervelend genoeg."

Verdere gevolgen heeft deze fout niet. "Het is voor beide clubs al vervelend genoeg dat de wedstrijd opnieuw is ingepland", aldus KNVB-persvoorlichter Bram Groot.

Vorige week werd een bekerwedstrijd in Brabant ook gedeeltelijk opnieuw gespeeld. De penaltyreeks tussen VV Dongen en Achilles Veen werd in eerste instantie gewonnen door de thuisploeg, maar er ging een streep door dit resultaat. Achilles speelde na een rode kaart met tien man en VV Dongen mocht daardoor bij de strafschoppen ook een speler minder inzetten. De penalty's werden twee weken later opnieuw genomen en toen won Achilles Veen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!