Video

Wakker van enorme klap: bewoonster vindt auto in haar woonkamer

12 maart om 10:47 • Aangepast 22 maart om 02:03
nl
Een wilde achtervolging is maandagnacht geëindigd tegen de gevel van een huis in Sprundel. De bewoonster van het huis aan de Sint Janstraat lag te slapen op het moment dat een auto haar huis binnenreed. "Het is hier een grote bende."

Nog flink onder de indruk staat de bewoonster dinsdagochtend naar haar huis te kijken. "Ik hoorde een enorme klap rond tien voor een. Ik dacht even dat het een ongeluk was", vertelt ze tegenover Omroep Brabant. Eenmaal beneden zag ze dat er een auto in de woonkamer stond. "Ik zag rook in de woonkamer en daarna zag ik de auto staan."

Op dat moment was er buiten al een hoop politie. De gecrashte automobilist werd achtervolgd: de man reed in een uit Frankrijk gestolen auto met daarop in Duitsland gestolen kentekenplaten. In de auto vonden agenten vuurwapens en munitie.

"Stenen liggen binnen en glas uit het raam ligt overal."

Het huis staat aan het eind van een T-splitsing met de Schuurkerkstraat. De automobilist kwam vanuit die richting, reed een paar paaltjes voor het huis omver en kwam tegen de gevel tot stilstand. "Ik denk dat hij in volle vaart op het huis is geklapt", zegt de bewoonster.

Extra wrang: het huis was net verbouwd. "Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar leuk is het niet", zegt de vrouw. "Stenen liggen binnen, glas uit het raam ligt overal en boeken zijn uit de kast gevallen. De vloer is helemaal kapot. Het is echt een ravage."

Omdat nog niet duidelijk is of de constructie van het huis stabiel genoeg is, slaapt de bewoonster voorlopig bij haar ouders die vlakbij wonen. Verder probeert ze er niet te veel aan te denken. "Ik ga vandaag gewoon werken. Dat is een goede afleiding."

De automobilist werd maandagnacht gespot door agenten toen hij op de A27 in de richting van Breda reed. Na controle van het kenteken gaven ze de automobilist een stopteken, maar hij sloeg op de vlucht. Met snelheden van ruim 200 kilometer per uur reed hij over de A58 in de richting van knooppunt Galder. Het lukte de agenten om de auto in het zicht te houden. Uiteindelijk crashte hij tegen de gevel van het huis in Sprundel. Hij werd nagekeken in het ziekenhuis, maar raakte niet gewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!