Video

Penetrante benzinelucht houdt de gemoederen in de 'stinkstraat' bezig

12 maart om 18:03 • Aangepast 22 maart om 02:01
nl
Bewoners van de Pater Arnold Damenstraat in Etten-Leur hebben de laatste tijd veel last van een enorme stank. Het is een penetrante, dieselachtige geur. Al drie keer was het raak. Maandagavond werd de brandweer en politie weer opgetrommeld, om later op de avond nog eens terug te keren. De vreemde geur houdt niet alleen de hulpdiensten bezig, ook de bewoners zijn niet blij. "Ik ben er niet gerust op. Het houdt mij wakker", zegt bewoner Kees Geerts.

Ongeveer twee weken terug werd de vreemde lucht voor het eerst geroken. Maandagavond kwam de geur rond zeven uur weer in de straat bovendrijven. Ook in het huis van Kees Geerts hing de penetrante lucht in het toilet en in de kruipruimte. "Het stinkt in de gang, de kruipruimte en in het toilet. We hebben het raam opengezet om de stank uit huis te krijgen", vertelt Kees.

Rond zeven uur kwam de brandweer voor de eerste keer in de Pater Arnold Damenstraat. "Ze hebben kruipruimtes onderzocht. Ook de putten in de straat zijn nagekeken. De lucht was even weg, maar kwam later op de avond weer terug. Dat was best heftig", zegt Geerts die er niet gerust op is. "Ik durf de laatste tijd bijna niet te gaan slapen."

"Misschien een drugdumping?"

Volgens Kees heeft de brandweer maandagavond met een ventilator de kruipruimte en het huis gelucht. Ook het huis van een van de buren werd door de brandweer onder handen genomen. In de straat spoelde de brandweer met enkele duizenden liters water het riool door. "De brandweer heeft de geur ook waargenomen en heeft een monster genomen. Het is nog onduidelijk welke stof het is. Misschien een drugdumping? De politie zegt daar niets over."

Iets verder op in de straat woont Roos van Osta. "Ik heb de benzineachtige lucht wel geroken in de straat. Het is moeilijk te plaatsen waar de stank vandaan komt. In ons huis hebben we gelukkig geen last van stank. Het enige wat we merken is dat er vaker brandweer en politie in de straat komen. Maandagavond is het riool nog doorgespoeld. Ik hoop dat het nu voorbij is voor de mensen die last hebben van stank. Dat is voor iedereen fijn."

"Toen werden ook al rare luchtjes geroken."

"Diesel of benzine? Het was in ieder geval een zware lucht", zegt bewoonster Monique Muijs. "Ongeveer anderhalf jaar geleden is de straat op de schop gegaan en opnieuw ingericht. Toen werden ook al rare luchtjes geroken. Ik weet niet of het nu echt is opgelost."

De brandweer is al meerdere keren naar de Pater Arnold Damenstraat uitgerukt vanwege meldingen van stankoverlast. Brandweermensen hebben dat maandag ook waargenomen. Uit de metingen is nog niets naar voren gekomen.

Het riool in de straat werd al enkele keren met duizenden liters water doorgespoeld (Foto: Imke van de Laar)
Het riool in de straat werd al enkele keren met duizenden liters water doorgespoeld (Foto: Imke van de Laar)
Foto: Imke van de Laar
Foto: Imke van de Laar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!