Video

Politie valt binnen bij Hans Teeuwen en neemt een 'neppistool' mee

12 maart om 16:35 • Aangepast 22 maart om 02:00
nl
De politie is dinsdag binnengevallen bij cabaretier Hans Teeuwen en heeft in zijn huis in Amsterdam een mogelijk neppistool in beslag genomen. De cabaretier is niet gearresteerd, maar hij kan later nog wel worden verhoord, meldt de politie.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Het pistool was te zien in een sketch die de Budelse grappenmaker op zijn Instagramaccount plaatste. Daarin neemt hij de Amterdamse burgemeester Femke Halsema op de hak. Hij persifleert hoe Halsema reageerde op de kritiek rondom de Israëlische president Herzog, wiens aanwezigheid zondag bij de opening van het Holocaust Museum nogal wat ophef veroorzaakte. Een gevoelig punt binnen het conflict tussen Israël en Palestina, waarin de Amsterdamse burgemeester volgens de sketch partij zou kiezen.

"Mijn haar zit (meestal) echt beter", reageert de burgemeester erop.

Het pistool refereert aan een situatie vijf jaar geleden, toen de zoon van Femke Halsema met een wapen werd betrapt. "Ben ik de enige die een gun ziet liggen?", reageert een volger. Drie uur later plaatst Teeuwen een video met de politie, die met zes man sterk bij hem op de stoep staat. En dat had Teeuwen nou ook weer niet verwacht.

Aangifte gedaan
"Er heeft iemand aangifte gedaan", zegt de cabaretier tegen het ANP. "Ik kan mij moeilijk voorstellen dat iemand die het filmpje ziet, niet denkt: het is grappig bedoeld, laten we hem eerst even bellen. Of ik stuur misschien één persoon langs. Dat is een bewuste keuze geweest."

Het geweer is in beslag genomen. De cabaretier is niet gearresteerd, maar hij kan wel nog later worden verhoord, laat de politie weten. "We hebben opgetreden zoals dat anders ook gaat. Sommige nepwapens mogen ook niet op straat."

Luchtbuks
Volgens Teeuwen zelf gaat het om een luchtbuks die de cabaretier al jaren in de kast zou hebben liggen. "Ik weet niet of het verboden is, maar deze ligt al jaren bij mij thuis. Ik heb daar vroeger binnenshuis mee op blikjes geschoten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.