Peter Bosz trekt boetekleed aan na uitschakeling PSV: 'Het lag aan mij'

14 maart om 07:30 • Aangepast 22 maart om 02:02
nl
"Onnodig, niet goed genoeg maar toch ook trots", waren de woorden die in het Eindhovense kamp vielen na afloop van Borussia Dortmund - PSV. Trainer Peter Bosz en aanvoerder Luuk de Jong baalden als een stekker van de uitschakeling van PSV in de Champions League. PSV verloor met 2-0 in Duitsland en is daarom klaar in het miljoenenbal. “Het komt hard aan.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV begon in Dortmund dramatisch en al in de eerste dertig minuten verloor het eigenlijk het duel. De grote vraag na afloop was dan ook hoe het mogelijk was dat PSV zo slecht begon in de wedstrijd van het jaar.

“Dat is mijn schuld”, zei Peter Bosz na afloop. "Ik heb ze niet goed weggezet en daardoor begonnen we erg slecht. Ik wilde het eigenlijk al snel omzetten, maar ik kon niemand bereiken door het geluid van de tribunes.”

"Je baalt hier enorm van, we hadden onszelf moeten belonen."

Na een halfuur kon de trainer het omzetten waarna PSV ook meer grip kreeg op de wedstrijd. De ploeg schiep de nodige kansen op een gelijkmaker, maar wist deze niet te benutten. “De tweede helft speelden we echt goed”, blikte Bosz terug. “Maar de laatste pass was niet goed en we maakten de kansen niet af. We hadden misschien meer verdiend, maar over twee wedstrijden moet je toch concluderen dat het niet goed genoeg is.”

Luuk de Jong kreeg in de blessuretijd nog een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar schoot hoog over. “Daar baal je enorm van. Maar het was niet de enige kans die we gemist hebben vandaag. Je moet jezelf gewoon eerder belonen, dan is er niks aan de hand.”

"Ik heb nog nooit met zoveel plezier op het veld gestaan."

Doordat het een onnodige uitschakeling was, deed het bij de trainer nog meer pijn. Bosz: “Dan word ik liever helemaal weggespeeld. Maar doordat het onnodig was, komt het harder aan. Ik kan de jongens niks kwalijk nemen. Nogmaals het lag aan mij.”

Toch konden de trainer en aanvoerder met voldoening terugkijken op de Champions Leaguecampagne van PSV. “Ik ben trots dat we hier hebben gestaan. We zijn in de voorrondes in Graz begonnen en het eindigt hier in Dortmund. Het was zeker mogelijk om door te gaan, maar je moet met trots terugkijken op wat je bereikt hebt. Ik heb nog nooit met zoveel plezier op het veld gestaan”, gaf De Jong zijn ploeg de complimenten.

Ook Bosz wilde graag met een positieve noot afsluiten. “Dit zorgt er niet voor dat ons seizoen minder glans heeft. Ik heb na de wedstrijd ook gelijk het woord trots gebruikt. Het is knap en mooi hoe ver we zijn gekomen.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT

PSV verloor woensdagavond in de achtste finale van de Champions League en is uitgeschakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!