Liveblog

112-nieuws: bestuurder botst op taxi bij N269 • fietser ernstig gewond

15 maart om 22:54 • Aangepast 3 april om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.48

Bestuurder botst op stilstaande taxi

Op de N269 bij Hilvarenbeek is vanavond een bestuurder gewond geraakt bij een ongeluk. Een taxichauffeur stopte langs de weg vanwege autopech en zette zijn alarmlichten aan. Een andere automobilist zag deze taxi over het hoofd en botste achter op het voertuig.

Uit een alcoholtest bleek dat deze bestuurder onder invloed van alcohol was. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De taxichauffeur raakte niet gewond. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen weggesleept.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
22.43

Dronken bestuurder rijdt door Den Bosch

De politie heeft vanavond een automobilist aangehouden op het Wilhelminaplein in Den Bosch. De man negeerde eerst een stopteken van agenten, maar werd laten stilgezet. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. De politie vond een mes en een bijl bij hem. De man komt uit Ouderkerk aan de Amstel en krijgt een proces-verbaal.

17.40

Fietser ernstig gewond na ongeluk

Een fietser is ernstig gewond geraakt bij een ongeluk aan de Hoofdstraat in Schijndel. De man werd aangereden door een bus. Volgens omstanders werd hij geraakt door de spiegel van de bus. Een traumahelikopter landde. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
16.15

Drugs, wapens en opgezette dieren in huis ontdekt

De politie heeft afgelopen woensdag een 34-jarige man aangehouden in zijn huis aan de Schout van Drunenstraat in Vlijmen. Volgens een anonieme tip zouden in zijn huis drugs worden opgeslagen. Toen de politie zijn woning onderzocht, bleken daar veel lachgasflessen, opgezette dieren en vuurwerk te liggen. Er lagen ook drugs en wapens, zoals een geweer en boksbeugel.

Het vuurwerk was zelf geknutseld. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft het vuurwerk op een veilige manier opgeruimd. De politie onderzoekt de zaak.

15.54

Brand bij bakker

In een bakkerswinkel aan het Sint Josephplein in Venhorst is vanmiddag een kleine brand uitgebroken. Daarbij kwam veel rook vrij. De oorzaak van het vuur is niet bekend.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
14.58

Auto in de berm naast A16

Op de A16 bij Breda is zojuist een auto van de weg geraakt. Dat gebeurde tussen afslag Rijsbergen en knooppunt Galder. De wagen is in een slootje naast de snelweg beland. Het is nog onduidelijk of er iemand gewond is geraakt. Volgens een 112-correspondent zou aan het ongeluk een korte politieachtervolging vooraf zijn gegaan. De bestuurder is door de politie meegenomen naar het bureau. Een berger heeft de auto uit de sloot gehaald.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
12.49

Auto vliegt spontaan in brand

Een geparkeerde auto van een gezin aan de Vogelvlinderstraat in Eindhoven is vanmiddag spontaan in brand gevlogen. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak. De brand begon achter het dashboard. De auto vulde zich met rook. De vlammen kwamen achter het navigatiesysteem vandaan. De brandweer heeft de brand geblust. Het voertuig is niet volledig uitgebrand.

Foto:  SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.51

Geluidsoverlast loopt uit de hand

In een appartement aan de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal is een 40-jarige bewoner aangehouden di zich hevig verzette. De man zorgde met zijn muziek voor veel geluidsoverlast. Na aanbellen riep de verdachte tegen de agenten dat ze weg moesten gaan want anders zou hij hen doodschieten. Hij is na zijn aanhouding vanwege een verwonding met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

10.26

Gaslek in Eindhoven

Om iets voor negen uur vanochtend is de brandweer gealarmeerd voor een gaslek aan de Habsburglaan in Eindhoven. Tijdens werkzaamheden was een gat ontstaan in een gasleiding. De brandweer verrichte metingen bij het lek. Ondanks dat er een sissend geluid hoorbaar was en je het gas duidelijk kon ruiken, bleek het te gaan om een klein gaslek. De brandweer sloot de straat af. Waarschijnlijk is het gaslek snel verholpen.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
09.37

MDMA-lab gevonden

De politie heeft gisteravond in een loods achter een huis aan de Pastoor van Breugelstraat een werkend MDMA-drugslab gevonden. Een 39-jarige man werd meteen aangehouden. In Roosendaal werd in verband met deze vondst een 40-jarige man uit Oudenbosch gearresteerd. Wanneer is onduidelijk. De politie kwam het drugslab door onderzoek van de recherche op het spoor.

In het lab is een 'grote hoeveelheid' MDMA gevonden. "Het gaat om puur eindproduct. Ook is een grote hoeveelheid chemisch afval aangetroffen", schrijft de politie. Om wat voor hoeveelheden het gaat laat de politie in het midden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
07.23

Waterproblemen in Ulvenhout, Galder, Zuidwest-Breda en Strijbeek

Bij huizen in Ulvenhout, Zuidwest-Breda, Galder en Strijbeek komt er deze vroege ochtend geen water uit de kraan of is er sprake van lage druk. Dit is het gevolg van een storing, meldt BrabantWater. Hoe lang dit gaat duren, kan BrabantWater vooralsnog niet zeggen.

04.40

Melding overval Waalwijk

Agenten doen onderzoek bij een appartement aan de Anna van Burenstraat in Waalwijk. De bewoner belde afgelopen nacht de politie omdat er mannen zijn huis zouden zijn binnengedrongen. Toen de politie aankwam, waren de verdachten er al vandoor gegaan. De bewoner is bij de overval niet gewond geraakt. Er ligt wel bloed bij het huis, wellicht van een van de verdachten.

Lees hier meer.

Wat er precies is voorgevallen aan de Anna van Burenstraat in Waalwijk was vrijdagochtend vroeg nog onduidelijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Wat er precies is voorgevallen aan de Anna van Burenstraat in Waalwijk was vrijdagochtend vroeg nog onduidelijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
00.23

Fatbiker gewond bij botsing

Een bestuurder van een fatbike is gisteravond gewond geraakt bij een botsing met een auto in Best. Vermoedelijk gaf de bestuurder van de fatbike geen voorrang aan de automobilist en ging het daardoor mis. De bestuurder van de fatbike is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de auto liep bij de botsing 'flink letsel' op, meldt de politie.

Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
Foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel
23.50

Lucratieve verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de N65 bij Vught is gisteren ruim twee ton aan openstaande schulden geïnd. Het verkeer werd in beide richtingen gescand met camera’s. Zo kon worden bekeken of er belastingschulden openstonden. Er werd beslag gelegd op acht voertuigen, waarvan er drie direct werden meegenomen.

De politie deelde daarnaast dertig bekeuringen uit, onder meer vanwege overbelading, gladde banden, het rijden zonder rijbewijs, het vasthouden van een telefoon onder het rijden en het rijden onder invloed.

Acht voertuigen werden bij de verkeerscontrole op de N65 in beslag genomen (foto: Bart Meesters).
Acht voertuigen werden bij de verkeerscontrole op de N65 in beslag genomen (foto: Bart Meesters).
De verkeerscontrole vond plaats langs de N65 bij Vught (foto: Bart Meesters).
De verkeerscontrole vond plaats langs de N65 bij Vught (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!