Man mishandelt oude vrouw en zorgmedewerkers: tbs geëist

15 maart om 17:00 • Aangepast 27 maart om 02:00
nl
Tegen een 38-jarige man uit Eindhoven is tbs met dwangverpleging geëist. Hij stond vrijdag terecht voor meerdere mishandelingen en het bedreigen van een zorgmedewerker. De man mishandelde ook uit het niets een 72-jarige vrouw op straat.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De verdachte verblijft al lange tijd in een ggz-instelling in Eindhoven. Hij is eerder al veroordeeld voor het mishandelen van een politieagent.

Deze vrijdag stond hij opnieuw terecht voor mishandelingen. Hij verwondde onder meer een zorgmedeweker, die daardoor een hersenschudding opliep. Ook mishandelde hij een andere zorgmedewerker en medecliënt van de ggz-instelling waar hij verbleef. Daarnaast mishandelde de man uit het niets twee voorbijgangers op straat: de 72-jarige vrouw liep een gebroken pols op.

"De bejaarde vrouw heeft er tot op de dag van vandaag last van."

Volgens de officier van justitie hebben de mishandelingen veel impact gehad op de slachtoffers. "Een zorgmedewerker heeft een tijdlang niet kunnen werken en een ander zegt in ruim twintig jaar dienst nooit zo bang te zijn geweest", zo zei de officier van justitie. "De bejaarde vrouw die door de verdachte uit het niets werd mishandeld heeft daar tot de dag van vandaag fysiek en mentaal last van."

Volgens het Openbaar Ministerie is er genoeg bewijs voor de mishandelingen. Maar de verdachte was niet toerekeningsvatbaar toen hij dat deed. Hij verbleef al lange tijd in de ggz-instelling, maar zijn agressieve gedrag en psychische problemen zijn daardoor niet afgenomen.

De Eindhovenaar wil zich niet laten behandelen. Volgens het OM is de kans daarom groot dat hij nog meer mensen verwondt. Daarom wordt er ongemaximeerde tbs geëist. Dat betekent dat de tbs-maatregel langer duurt dan de maximale vier jaar. Hij wordt behandeld zo lang als nodig is.

De rechter doet op 27 maart uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!