Friso Emons gediskwalificeerd tijdens WK shorttrack voor eigen publiek

15 maart om 20:51 • Aangepast 27 maart om 02:04
nl
Het WK shorttrack in eigen land, een mooier podium kan bijna niet voor de Nederlandse ploeg. Maar voor Friso Emons eindigde dat vrijdag in Rotterdam Ahoy in een sportief drama. De 25-jarige Emons kwam op de 1000 meter samen met een Chinese tegenstander ten val en de jury vond dat de fout van de Tilburger. Er volgde een diskwalificatie en daardoor mag hij ook niet meedoen aan de herkansingen later dit weekend.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Emons kwam eerder op de dag ook in actie op de 1500 meter. Daar werd hij in zijn race tweede achter de Italiaan Luca Spechenhauser en daardoor staat hij zaterdag in de halve finale. Het doel van de Tilburger is het bereiken van de eindstrijd.

Medailles
In januari van dit jaar deed Friso mee aan het EK shorttrack in Polen en pakte hij zilver op de 1500 meter. In 2022 was dat brons, zijn eerste individuele medaille. Dat toernooi pakte hij met de aflossingsploeg een gouden plak.

Tegen Omroep Brabant zei hij aan het begin van het shorttrackseizoen al dat het WK bovenaan zijn verlanglijstje stond: "Ik was vorig seizoen best vaak vierde, nu wil ik een treetje hoger staan. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en ik ben beter geworden als shorttracker. Vooral op het WK in Ahoy wil ik er staan, dat zou fantastisch zijn."

Uitverkocht
Het WK wordt voor de tweede keer in Ahoy gehouden. Over publieke belangstelling heeft de organisatie niet te klagen, want de zaterdag en zondag zijn uitverkocht. In totaal is Nederland nu zes keer het gastland geweest. Over vier jaar wordt er opnieuw op een Nederlandse baan om de wereldtitels gestreden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!