Het Máxima Medisch Centrum stelt een patiëntenstop in voor oogheelkunde

16 maart om 19:26 • Aangepast 29 maart om 17:27
nl
Door een tekort aan oogartsen moet het Máxima Medisch Centrum (MMC) stoppen met oogheelkundige zorg. Alleen patiënten die al in behandeling zijn in het ziekenhuis en in het verzorgingsgebied wonen mogen blijven.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Het besluit valt zwaar voor medewerkers van het oogheelkundige team. "Dit doet pijn aan ons zorghart. We willen natuurlijk iedere patiënt zorg bieden", vertelt Jesper Rijpma. Hij is woordvoerder van het MMC.

Er is al een langere tijd een tekort aan oogartsen in het MMC. Sterker nog, het ziekenhuis draait op dit moment op een waarnemend oogarts.

"Medisch onverantwoord om patiënten nog langer op de wachtlijst te laten staan."

De druk op deze oogarts wil het ziekenhuis zo veel als mogelijk verlichten. "Het is medisch onverantwoord om een deel van onze patiënten nog langer op de wachtlijst te laten staan."

De patiënten om wie dit gaat krijgen voor 1 april een bericht van het ziekenhuis. "Deze mensen kunnen met hun zorgverzekeraar zoeken naar een andere zorgverlener, zoals het Anna, het Elkerliek of Catharina ziekenhuis."

"We blijven doorzoeken."

De afgelopen tijd heeft het MMC de samenwerking met de drie ziekenhuizen versterkt om de zorg te kunnen blijven aanbieden. "We hebben ondertussen ook gezocht naar een vaste oogarts, maar helaas."

Het tekort aan oogartsen is een landelijk probleem, volgens Rijpma. Toch hoopt het ziekenhuis op heropening. "We blijven doorzoeken. We willen natuurlijk weer graag opbouwen. De toekomst zal het leren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!