Willy en René zien PSV ontsnappen: 'Vele blessuretijd was Twentes schuld'

18 maart om 10:21 • Aangepast 27 maart om 02:05
nl
PSV hield het zondagavond lang spannend, maar diep in blessuretijd werd ook subtopper FC Twente verslagen. De ploeg van Peter Bosz lijkt nu freewheelend af te stevenen op de landstitel.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Clubicoon Willy van de Kerkhof baalde wel van het aanvangstijdstip van de wedstrijd: acht uur zondagavond. "Ik vind dat helemaal geen tijdstip voor een voetbalwedstrijd", vertelde hij maandag in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. "Maar ja, alles moet op tv uitgezonden worden tegenwoordig. Dus moet de KNVB andere aanvangstijdstippen verzinnen. Maar ik vind het geen fijne tijd, acht uur 's avonds."

"Spelers wilden wel, maar soms lukt het niet."

Broer René vond het spel van PSV tegen FC Twente zondagavond matig. "Maar we hebben toch de punten in eigen huis weten te houden, in de allerlaatste seconden. We hebben geluk gehad."

Volgens hem heeft het matige spel van 'zijn' club niets te maken met het late aanvangstijdstip van de wedstrijd. "De spelers wilden wel", zag hij. "Maar soms lukt het gewoon niet. Op het middenveld kreeg Twente veel te veel ruimte. Twente had echt kans om de wedstrijd te winnen. Maar zeven minuten blessuretijd aan het eind, dat was een beetje de eigen schuld van Twente. Dat deed alles heel traag."

"Het kampioenschap mag niet meer misgaan."

FC Twente was een van de laatste potentiële struikelblokjes voor PSV op weg naar de 25e landstitel in de clubhistorie. De enige andere club uit de top vier die PSV nog treft in deze competitie is AZ, op 6 april in Eindhoven.

"We krijgen nu NEC uit, dat is altijd wat lastig", weet René. "Daarna wacht Excelsior uit. Maar dat moet wel kunnen. Het kampioenschap mag niet meer misgaan."

"RKC heeft de kwaliteit om op de vijftiende plaats te eindigen."

RKC sprokkelde afgelopen weekend een puntje in de strijd tegen degradatie. De wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Excelsior, in Rotterdam, eindigde in 1-1. Daarmee liet RKC de kans liggen om over Excelsior heen te klimmen en de veilige vijftiende plek op de ranglijst over te nemen.

Toch denkt Willy dat RKC de degradatiestrijd nog gaat ontlopen. Hij ziet nog wel mogelijkheden om punten te pakken voor de ploeg van coach Henk Fraser. Te beginnen over twee weken, tegen Heerenveen thuis.

Ook volgens René moet RKC in staat zijn de nacompetitie te ontlopen. "De ploeg is goed genoeg om op de vijftiende plaats te eindigen", vindt de ex-international. "Maar mochten ze er toch in terechtkomen, dan denk ik dat ze de kwaliteit hebben om toch in de Eredivisie te blijven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Poll

PSV wordt kampioen.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!