Hardleerse automobilist moet bestelbus inleveren en krijgt bonnenregen

24 maart om 07:15 • Aangepast 3 april om 02:00
nl
Een hardleerse automobilist moest zaterdagavond zijn bestelbus inleveren bij de politie in Budel. Hij stapelde, ook nadat hij meerdere keren gewaarschuwd was door de agenten, fout op fout.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten zagen de bestelbus - met Frans kenteken - 's avonds stilstaan op de Randweg-Oost en roken, toen ze de bestuurder wilden controleren, een stevige alcohollucht. Daarop kreeg de bestuurder te horen dat hij zo niet mocht rijden.

Geen geldig rijbewijs
Kort daarna zagen de collega’s de bestelbus toch rijden in Budel. Daarop werd de man meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een alcoholpromillage had van ruim 1,61. Ook bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben.

Met boetes en een rijverbod op zak mocht de bestuurder het politiebureau verlaten. Met daarbij de boodschap dat als hij weer zou gaan rijden in deze toestand zijn bestelbus in beslag zou worden genomen.

Later op de avond zagen de agenten de bestelbus toch weer rijden. "Tot onze verbazing bleek dat dezelfde bestuurder achter het stuur zat", laat de politie weten op Instagram. Daarop werd de bestuurder aangehouden en de bestelbus in beslag genomen.

Bonnenregen
De man kreeg in totaal zeven boetes: twee voor het rijden onder invloed, twee voor het rijden zonder rijbewijs, eentje voor het rijden ondanks een verbod, eentje vanwege het rijden met een kapotte voorruit en een voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs.

De bestuurder van de bestelbus had een alcoholpromillage van ruim 1,61 (foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende).
De bestuurder van de bestelbus had een alcoholpromillage van ruim 1,61 (foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!