Heroes Den Bosch wint knotsgekke bekerfinale in orkaan van geluid

24 maart om 15:34 • Aangepast 3 april om 02:01
nl
Een heerlijke sfeer zondagmiddag bij de bekerfinale basketbal. Ruim 800 supporters van Heroes Den Bosch zorgden voor een enorme herrie in Topsportcentrum Almere. Ze konden na afloop flink gaan feesten, want in een zinderende wedstrijd tegen Landstede Hammers uit Zwolle pakten de Bosschenaren de beker: 89-82. "Ik had het niet meer verwacht, maar mede door de steun van de supporters hebben we gewonnen. Wat een geweldige wedstrijd", zegt Daley Versluijs (13) uit Nieuwendijk.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Nee, de fans van Heroes Den Bosch waren niet naar Almere afgereisd om stil op hun stoel te blijven zitten. Al ruim een uur voor aanvang van de bekerfinale was een groot deel van de hal in Almere goedgevuld met voornamelijk aanhangers van Heroes Den Bosch. Vrijwel allemaal in het rood met de tekst 'Cupfighters 23/24' op de voorkant.

Bij het voorstellen van de spelers ging het pas echt los in de topsporthal. Niet alleen door het geschreeuw van de Bossche fans, maar ook door de vele vuvuzela's, die we nog wel kennen van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Een aantal ouders was zo slim geweest om voor hun kinderen een koptelefoon mee te nemen, geen overbodige luxe.

Heroes Den Bosch was de favoriet voor de winst, maar een bekerfinale is altijd een wedstrijd op zich. Bij de Bossche club wilden ze daarom zo min mogelijk praten over een eventuele huldiging. "Bijgeloof of niet, we moeten het eerst maar eens laten zien", was het korte antwoord namens de organisatie.

Tot een huldiging leek het helemaal niet te komen, want de Zwollenaren namen in het derde kwart een voorsprong van wel tien punten. Het slot van de wedstrijd was echter een ongelofelijk spektakel. Heroes Den Bosch kwam op gelijke hoogte en trok uiteindelijk de overwinning naar zich toe: 89-82.

"Ik heb veel basketbalwedstrijden gezien, maar deze zal ik blijven herinneren", zegt Henk (72) uit Den Bosch. "Zo'n sfeer en zo'n slot, dit was fantastisch."

Vanessa Verheijden uit Oosterhout genoot van de ambiance en het spel. "De spanning was niet normaal, dit was echt een mooie wedstrijd. Het was volle bak gezelligheid op de tribunes en dat trekken we nog wel even door naar Den Bosch later vandaag."

"Deze massale opkomst bewijst wel hoe de club leeft."

Eigenaar Bob van Oosterhout van Heroes Den Bosch was trots op de uitverkochte tribunes: "Deze massale opkomst bewijst wel hoe de club leeft. Van Breda tot Nijmegen en van Utrecht tot Venlo, we hebben overal fans. Wat me vooral deugd doet, is de vele jeugd op de tribunes. Ook de komende generaties zien hoe mooi deze sport is."

Wachten op privacy instellingen...
Een drietal hele jonge fans van Heroes Den Bosch (foto: Leon Voskamp).
Een drietal hele jonge fans van Heroes Den Bosch (foto: Leon Voskamp).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!