Van der Poel mist frisheid en verliest Vlaamse wielerklassieker

24 maart om 16:45 • Aangepast 3 april om 02:02
nl
Het is Mathieu van der Poel niet gelukt om de 86e editie van de Vlaamse wielerklassieker Gent-Wevelgem te winnen. Bij de sprint was Mads Pedersen uit Denemarken sneller. "Ik heb op karakter moeten rijden", zegt Van der Poel.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Tijdens de koers van 253 kilometer hadden de wielrenners veel last van de wind. "Er zal heel veel gebeuren voor we in de finale komen", voorspelde Van der Poel al voor de start.

Met nog 84 kilometer te gaan, op de eerste beklimming van de Kemmelberg, trok Van der Poel door. Alleen Mads Pedersen en Jonathan Milan van Lidl-Trek konden op het lastigste klimmetje van de koers het wiel van de wereldkampioen volgen.

Minder fris
Op de tweede beklimming van de Kemmelberg was het Pedersen die demarreerde. Van der Poel miste de explosiviteit die hij bij de eerste beklimming wel had. Hij leek wat van zijn frisheid te hebben ingeleverd, na zijn sterke optreden in de wielerwedstrijd E3 Saxo Classic van vrijdag. In de afdaling kon hij wel weer aansluiten.

Het peloton kon de drie koplopers op dat moment in de verte zien rijden. Op de derde en laatste beklimming kwam Pedersen als eerste boven. Van der Poel moest opnieuw op zijn tanden bijten, maar kon hem wel bijhouden.

Eindsprint
De sprint tussen het duo werd vroeg ingezet. Van der Poel kwam vlakbij de finish nog tot halverwege de fiets van Pedersen, maar een paar meter voor de streep moest hij zich neerleggen bij zijn verlies.

Hij had uiteindelijk niet genoeg energie om te winnen. Daarmee ontbreekt deze wielerklassieker klassieker, die hij nooit eerder won, nog altijd op zijn erelijst.

"Onderweg, bij de tweede beklimming, had ik al het gevoel dat Mads sterker was", zegt Van der Poel na de wedstrijd tegen de NOS. "De wedstrijd van vrijdag was heel vermoeiend. Ik moest nu enorm diep gaan om te kunnen volgen. Ik heb op karakter moeten rijden en ik denk dat de tweede plaats het hoogst haalbare was."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!