Luuk haalt opgelucht adem na verlies trouwring in enorme berg kunstmest

25 maart om 14:16 • Aangepast 3 april om 02:01
nl
Luuk Hagting uit Swifterbant in Flevoland verloor zijn trouwring toen hij aan het werk was in een kunstmestfabriek in Breda. Na zo'n drie maanden kan hij opgelucht adem halen: zijn ring zit weer om zijn vinger. In een lading kunstmest kwam het sieraad weer terug in Swifterbant en dat was zijn geluk.
Profielfoto van Luuk GlaapProfielfoto van Omroep Flevoland
Geschreven door
Luuk Glaap & Omroep Flevoland

Hagting werkt voor Agrifirm en moest in een fabriek in Breda zijn. "Ik had met mijn handen in de kunstmest gezeten, dat was vies en ik schudde mijn handen af. Toen ontdekte ik dat ik mijn trouwring niet meer om mijn vinger had", vertelt hij tegen Omroep Flevoland.

Volgens de man uit Swifterband moet zijn sieraad toen in de enorme bult kunstmest zijn gevallen. "Er lag een berg van 900.000.000 kilo kunstmest en die is vervolgens in bigbags door het hele land verspreid."

"De ring lag vlak bij een waterput"

Boer en plaatsgenoot Jan de Vries zag zaterdagochtend plots 'een koperen ring' op zijn erf liggen. De boer vermoedt dat het sieraad is blijven hangen in een machine toen hij anderhalve week geleden meerdere zakken kunstmest had uitgestrooid over zijn land.

Volgens de boer mag zijn plaatsgenoot van geluk spreken dat het sieraad er nog is. "De ring lag vlak bij een waterput en hij was verstrooid geweest als deze in het verkeerde gat van de machine zou hebben gezeten." De Vries denkt dat de ring na het afspuiten van de machine op zijn erf terecht is gekomen.

"Heel bijzonder dat de trouwring, hier in Swifterbant, wordt teruggevonden!"

Een ring verliezen in Breda en deze ruim honderdveertig kilometer verderop terugvinden in notabene de woonplaats van de eigenaar. Het is opmerkelijk en dat vinden De Vries en Hagting ook. Zij wonen vier kilometer uit elkaar, maar kenden elkaar tot dit weekend niet. Ook is Hagting nooit op het erf van De Vries geweest. "Heel bijzonder dat de trouwring, juist hier in Swifterbant, wordt teruggevonden!"

Een connectie tussen de twee is er overigens wel: de buurvrouw van de boer. Zij zag de oproep die De Vries op Facebook deed om de rechtmatige eigenaar van de trouwring op te sporen. Zo kon Hagting zijn sieraad zaterdagavond ophalen bij zijn plaatsgenoot.

Hagting dacht de ring nooit meer terug te zien, maar inmiddels is hij dolbij dat het juiste sieraad weer om zijn vinger zit. De initatialen die hij en zijn vrouw erin hebben laten zetten, zijn nu namelijk weer compleet. De ringen samen maken een L, van Luuk, en een M, van echtgenote Marcia.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!