Video

Illegale carmeeting in Cuijk en toch werd niet ingegrepen, dit is waarom

30 maart om 10:39 • Aangepast 9 april om 02:02
nl
De carmeeting met duizenden auto’s die vrijdagavond en -nacht in Cuijk plaatsvond moest vooral veilig en rustig worden afgerond, stelt de gemeente Land van Cuijk. Er werd daarom niet hard ingegrepen door de politie.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

"Hard ingrijpen kon eigenlijk niet eens. Je hebt met zo’n overmacht te maken dat dat op niets zou uitlopen”, stelt een woordvoerder van de gemeente. “Zelfs al zou je het graag anders zien: met de harde hand ingrijpen schiet in zo’n geval niet op.”

Er was vrijdagavond goed overleg met politie en justitie, laat de gemeente Land van Cuijk weten. “Complimenten aan de politie en de inzet van andere teams uit de regio en Duitsland’.

Van Kleef naar Cuijk
Het wordt steeds duidelijker wat er zich rond Cuijk heeft afgespeeld en hoe het verkeer er vrijdagavond en -nacht volledig vast kwam te staan door een illegale Duitse carmeeting. Volgens de politie was er sprake van duizenden auto's en veroorzaakten de deelnemers daarmee flinke overlast op de wegen.

De auto’s troffen elkaar eerder op de avond op een grote parkeerplek in het Duitse Goch, onder Kleef. Dat meldt de Rheinische Post. Volgens de Duitse politie zouden er vanuit Duitsland zeker 2000 auto's met een boel kabaal naar Cuijk zijn getrokken.

Vanuit het Duitse plaatsje is het ruim 25 kilometer rijden naar Cuijk. Het is onduidelijk waarom de carmeeting in Cuijk plaatsvond. Op foto’s van de meeting is te zien dat er ook auto’s met Nederlandse kentekens meededen aan de meeting.

Carmeetings
Bij een carmeeting komen grote groepen autoliefhebbers samen om hun vaak ‘gepimpte’ auto’s te showen. Zo'n carmeeting wordt vaak op het laatste moment via sociale media afgesproken, zonder vooraf de politie en de gemeente in te lichten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Verkeersellende door carmeeting met duizenden bezoekers

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!