Tweelingbroers dromen van een bekerwedstrijd tegen Feyenoord

1 april om 18:48 • Aangepast 19 april om 02:08
nl
PSV, Ajax of Feyenoord naar Schaijk? Het zou volgend seizoen zomaar kunnen. Tweedeklasser DAW Schaijk plaatste zich op paasmaandag nu al voor de eerste voorronde, volgend seizoen, van het toernooi om de landelijke KNVB Beker. "Doe ons Feyenoord maar", aldus Jacco van der Heijden (22), die samen met zijn tweelingbroer op het middelveld van DAW Schaijk speelt.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

De voetballers troffen op eigen veld ZSV uit Zeilberg. Inzet was het bereiken van de halve finale van het toernooi om de districtsbeker en daarmee tevens een ticket voor de eerste voorronde van de KNVB Beker, volgend seizoen. DAW-voorzitter Henrie Lamers was vooraf voorzichtig. "Veel van de selectiespelers zijn naar Paaspop geweest. Maar daar zal de tegenstander ook last van hebben."

"Hoe verder je komt, hoe meer het gaat leven."

Vlak voor de wedstrijd was het nog rustig op sportpark D'n Heuvel. De laatste minuten voor de aftrap stroomde het toch nog aardig vol. Lamers: "De eerste rondes in de districtsbeker worden door veel clubs gezien als oefenwedstrijden. Maar als je verder in het toernooi komt, gaat het steeds meer leven. Het zou mooi zijn als we met onze club erin slagen om in de koker van de landelijke beker te komen."

Aan fans heeft DAW Schaijk sowieso geen gebrek. Bestuurslid Bert Knipping: "We hebben een grote supportersschare, regelmatig zijn we bij uitwedstrijden met meer mensen dan de thuisclub. Als het ergens om draait zoals de nacompetitie, dan is de steun echt bijzonder."

De wedstrijd tegen ZSV was absoluut geen saaie. De gasten gingen met 0-1 de rust in, maar in de tweede helft trok de thuisploeg de winst naar zich toe. De winnende 3-2 viel pas vlak voor tijd, ook omdat DAW twee penalty's miste. Bij de tweede pingel redde ZSV-keeper Leon Thijs maar ging de bal er in de rebound toch in. "Het was een spektakelstuk", aldus Jacco van der Heijden. "Ons doel was om in de halve finale van de districtsbeker te komen. En uiteraard is het winnen van de beker nu ons volgende doel."

"De beker leeft heel erg binnen de club."

Bijkomende prijs is een ticket voor de landelijke KNVB Beker. In de eerste voorronde volgend seizoen staan de clubs die zich via de districtsbeker plaatsen en clubs uit de Derde Divisie. Daarna volgt eventueel een tweede ronde, waarna het hoofdtoernooi voor profclubs van start gaat. "Dit leeft heel erg binnen de club. De landelijke KNVB Beker is een mooie beloning voor ons harde werken. Laat nu Feyenoord maar naar Schaijk komen", grapt Van der Heijden.

"Het was tot de laatste tel spannend, maar het bekeravontuur is voorbij voor ZSV", twitteren de verliezers na afloop.

DAW Schaijk is niet de enige Brabantse amateurclub die via de districtsbeker een plekje in de landelijke beker heeft veroverd. Ook tweedeklasser Zwaluw VFC uit Vught, het Udense UDI'19 en Achilles Veen uit de vierde divisie plaatsten zich hiervoor.

Wachten op privacy instellingen...
De gebroeders Van der Heijden. (Foto: Leon Voskamp)
De gebroeders Van der Heijden. (Foto: Leon Voskamp)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!