Automobilist (84) onder invloed en met neprijbewijs achter stuur

1 april om 21:38 • Aangepast vrijdag om 02:05
nl
Een automobilist van 84 uit Rotterdam is tweede paasdag in Sprang-Capelle op verschillende manieren tegen de lamp gelopen. Hij reed met zijn auto van een talud, was helemaal niet bevoegd om achter het stuur te zitten en bleek niet voor het eerst in zijn leven verboden middelen te hebben gebruikt. De eerste test wijst op cocaïne- en amfetaminegebruik. De kans bestaat dat hij zijn auto niet meer terugkrijgt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Rotterdammer bracht zichzelf in de problemen door op de Bevrijdingsweg in Sprang-Capelle de macht over het stuur kwijt te raken. Hierop reed hij van het talud. De gealarmeerde politie vroeg hem naar zijn rijbewijs: dat was twee jaar geleden al ongeldig verklaard door de RDW omdat hij niet meer goed genoeg kon rijden.

"We hebben bloed bij hem afgenomen."

Hij dacht agenten met een zelfgemaakt geplastificeerd rijbewijs B om de tuin te kunnen leiden, maar die trapten daar op deze eerste april niet in. Hij bleek om nog een reden niet achter het stuur te mogen zitten. De speekseltest die de politie afnam gaf aan dat de man cocaïne en amfetamine in zijn lijf had. "Dat is een eerste indicatie. We hebben op het bureau bloed afgenomen om zeker te weten wat hij heeft gehad", vertelt een woordvoerder. Zelf zei de man medicijnen voor zijn hart te hebben genomen. De uitslag van zijn bloed is nog niet binnen.

De actie leverde de man een proces-verbaal op. En omdat hij niet voor het eerst zonder rijbewijs reed, werd zijn auto in beslag genomen. Later zal besloten worden wat hiermee gaat gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!