Op naar de 25 graden, maar eerst nog even doorbijten

2 april om 08:35 • Aangepast 19 april om 02:11
nl
Het is de komende dagen even doorbijten, maar na het zuur komt het zoet. Later in de week is er zomers weer op komst, zo beloofde Johnny Willemsen van Weerplaza dinsdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. Vrijdag stijgt de temperatuur richting 20 graden en zaterdag zelfs richting 25 graden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze temperaturen zijn volgens Willemsen te danken aan een depressie die ontstaat in de buurt van Portugal en Spanje. "Die trekt niet naar ons land, maar naar het westen van Ierland. Die brengt een stevige zuidelijke stroming op gang."

"Stel de barbecue goed op, want er staat wel wind."

De weerman van Weerplaza spreekt van een 'enorme portie zachte lucht' die vanuit Spanje en omstreken onze kant op gestuurd wordt. "Waarschijnlijk wordt zaterdag ook een droge dag, met zon. Typisch barbecueweer, dus. "Dat zou zomaar kunnen. Je moet de barbecue dan wel goed opstellen, want er staat dan wel wind. Maar qua temperatuur lijkt het wel te kunnen."

Tot die tijd krijgen we vooral te maken met regen, te beginnen met vandaag, de dinsdag. "Buien die zich 's ochtends vroeg nog bij het Franse Calais bevonden, komen deze kant uit", vertelde Willemsen. "De eerste buien zijn voor het westen van de provincie, Bergen op Zoom en omstreken. Die schuiven in de loop van de ochtend verder over Brabant. Ook de eerste helft van de middag hebben we met fikse buien te maken. Maar later in de middag breekt de zon weer wat vaker door en wordt het droog. De temperatuur komt 's middags uit op een graad of 12, 13 bij een stevige zuidwesten wind."

"Woensdag en donderdag eerst regen, later een afwisseling van zon en buien."

Ook woensdag en donderdag zal het wisselvalig zijn. Dit is het gevolg van lagedrukgebieden die over de Britse eilanden en de Noordzee trekken. "Wij krijgen dan de regen daarvan. Eerst regen. later een afwisseling van zon en buien. Dat zien we zowel woensdag als donderdag." Maar dan volgt dus het zoet: nog even geduld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!