Hendrik bedreigde zijn ex maandenlang, nu wil hij door met zijn leven

2 april om 12:34 • Aangepast vrijdag om 02:07
nl
Na een lange relatie van 23 jaar ging de vrouw van Hendrik S. (52) uit Sint Willebrord vreemd. Hendrik werd woest en bedreigde en stalkte zijn ex maandenlang. Justitie eiste daarom dinsdag voor de rechtbank in Breda een kleine twee maanden cel en een contact- en locatieverbod.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Hendrik S. zat de afgelopen jaren zwaar aan de drank en was ook niet vies van drugs als cocaïne. Daardoor belandde zijn leven in een neerwaartse spiraal. In april 2022 stak hij al eens een mes of soort zwaardje bij iemand door zijn rolluik vanwege ruzie om geld. Maar toen moest het ergste nog komen.

In het voorjaar van 2023 kwam hij erachter dat de vrouw met wie hij al 23 jaar samen was, vreemdging. Met haar had hij zijn zoon en haar dochter gezamenlijk opgevoed en door dit nieuws draaide hij helemaal door. Hij belde haar honderden keren, achtervolgde haar met de auto, vernielde spullen bij haar huis en schopte deuken in haar Ford Ka.

De bedreigingen waren niet mals:

‘Jij krijgt nooit geen goed leven meer en dat zweer ik echt. Ik maak je kapot en hem erbij’

‘Ik droom elke dag en nacht dat ik jullie doodschiet en daarna mezelf. Dit is geen grootspraak. Ik snap nu heel goed dat crime passionel bestaat’

Doodsbang
De vrouw en haar nieuwe vriend waren doodsbang en Hendrik werd snel opgepakt. Maar, toen hij werd vrijgelaten, overtrad hij het contactverbod en ging hij gewoon door met het uiten van bedreigingen.

In de rechtszaal zat dinsdag een heel andere man dan je zou vermoeden als je de aanklachten ziet. Hendrik had spijt van zijn daden. Hij bekende alles en gaf aan dat hij zijn leven had gebeterd. Geen drank en drugs meer en hij gaat, zodra er plek voor hem is, therapieën volgen om terugval te voorkomen.

Hendrik woont ondertussen in Roosendaal en is nu weer gewoon aan het werk en wil graag een leven met zijn zoon en kleinkinderen. Door alle ellende vorig jaar heeft hij de geboorte van een kleinkind gemist en dat wil hij niet nog eens.

Discussie over enkelband
Een contact- en locatieverbod vindt Hendrik niet meer nodig en hij wil dan ook zo snel mogelijk van zijn enkelband af, die nog steeds om zijn been knelt. Maar, dat vond de officier van justitie nog een stap te ver. De zoon van Hendrik woont heel dicht bij zijn ex en onder het mom van ‘better safe than sorry’ eiste ze toch een contact- en locatieverbod, inclusief een week cel per overtreding.

Hendrik hoeft de cel niet meer in van de officier. Ze eiste 53 dagen cel voor alle feiten, maar die heeft hij al in voorarrest gezeten. Wel eiste ze nog 47 dagen cel voorwaardelijk, die Hendrik moet uitzitten als hij toch weer in de fout gaat.

De zitting nam, dankzij de meewerkende houding van Hendrik, nog geen uur in beslag. Hij was er duidelijk klaar mee en wil zo snel mogelijk afscheid nemen van die zwarte bladzijde in zijn leven en weer vooruitkijken, zo zei hij. Hij komt zijn ex vast wel weer een keer tegen, omdat ze wederzijds stiefouders zijn, maar dat komt wel goed, zo verklaarde hij.

De rechtbank doet op 16 april uitspraak in deze zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!