Lianne steelt drie ton van haar baas en moet half jaar de cel in

3 april om 17:46 • Aangepast 19 april om 02:05
nl
Boekhoudster Lianne L. moet een half jaar de cel in voor de verduistering van drie ton. Ze rommelde vanaf 2015 met de facturen van het bedrijf in Geldrop dat haar als zzp'er had ingehuurd. Zo sluisde ze het geld van de opdrachtgever door naar eigen bankrekeningen. Na vier jaar kwam de verduistering aan het licht.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Lianne werkte al sinds 2011 bij het bedrijf. Toen ze in 2015 zelf wat krap zat en zag dat niemand contact opnam over een verkeerd betaalde factuur, zag ze mogelijkheden. “Ik merkte dat er helemaal geen controle was op zo’n verkeerd betaalde factuur”, legde Lianne uit. En zo ging ze zelf ook facturen maken en liet ze de bedragen op een van haar tien rekeningen storten.

Dat ging vier jaar goed, maar toen rook het bedrijf in Geldrop onraad. Lianne werd de laan uit gestuurd en sindsdien probeert het bedrijf het verduisterde geld terug te krijgen. Na aftrek van de verkoop van haar huis en haar auto’s blijft er nog steeds een bedrag van ruim twee ton over, die nog terugbetaald moet worden.

"Verdachte zal financiële gevolgen van haar handelen nog jaren voelen."

Twee weken geleden eiste de officier van justitie tien maanden cel tegen de boekhoudster. Dat de rechtbank zes maanden voldoende vindt, heeft te maken met de persoonlijke omstandigheden van Lianne L. "Ze is haar woning kwijtgeraakt en woont nu bij haar moeder. Daarnaast is Lianne L. door haar ex-werkgever in een civiele procedure betrokken en dient zij het verduisterde bedrag terug te betalen. Verdachte zal zodoende de (financiële) gevolgen van haar handelen nog jaren voelen", aldus het vonnis van de rechtbank.

De vrouw betaalt op dit moment 25 euro per maand aan de deurwaarder en kan zo nooit de ruim twee ton terugbetalen, die nog openstaat. Ze werkt nu 24 uur per week voor een bedrijf in België.

Na het uitzitten van haar gevangenisstraf resteert voor de boekhoudster een proeftijd van 3 jaar. Mocht ze in die periode in de fout gaan, dan wordt de voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voltrokken.

Hier lees je meer over de zitting van twee weken geleden, waarbij Lianne L. in tranen uitbarstte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!