Vrachtwagenchauffeur slaat agent in gezicht na vechtpartij met Rus

6 april om 10:10 • Aangepast 19 april om 02:04
nl
Een agent is vrijdagnacht mishandeld door een dronken 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Belarus. Hij sloeg de agent met gebalde vuist in het gezicht. Dit gebeurde op parkeerplaats Wouwse Tol-Noord langs de A58.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De agenten waren daar rond twee uur 's nachts naartoe gegaan na een melding van een vechtpartij tussen twee chauffeurs. Het slachtoffer, een Rus, vertelde dat hij wakker was geworden van een toeterende vrachtwagenchauffeur. Hij was gaan kijken waarna hij met die collega ruzie kreeg en er over en weer werd geslagen.

Wankel
De andere vrachtwagenchauffeur zat toen de agenten aankwamen alweer in zijn cabine. Hij weigerde de agenten zijn ID-bewijs te laten zien. Hij was erg dronken. Met veel moeite lukte het de man, die erg wankel liep, uit te stappen.

Hij gedroeg zich agressief en sloeg tegen de ramen van de politieauto. De agenten wilden hem een proces-verbaal geven vanwege het niet tonen van zijn ID-bewijs en openbaar dronkenschap. Toen ze hem dat duidelijk maakten, sloeg de man plotseling met gebalde vuist een van de agenten in het gezicht. Hij raakte de agent net onder het linkeroog. Daarop werd de chauffeur aangehouden.

Bloedneus
Hij verzette zich flink tegen zijn arrestatie, maar uiteindelijk kregen de agenten hem onder controle. Hij werd vanwege een bloedneus eerst nagekeken in een ambulance maar daarna naar een cellencomplex gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!