Pittige buien op komst: 'Het kan echt flink gaan onweren'

8 april om 08:45 • Aangepast 19 april om 02:08
nl
Na het warme en bij vlagen zonnige weekend is er regen op komst. Dat vertelde weerman Floris Lafeber van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het eerste deel van deze maandag verloopt volgens Floris nog best wel vriendelijk. "We zien wel wolkenvelden over de provincie trekken, maar er is zeker ook ruimte voor zonnige perioden. De temperatuur loopt 's middags op naar 19 of zelfs 20 graden." Hij spreekt van een best wel mooie lentedag. "In ieder geval het eerste deel van de dag."

"De pittigste buien zijn weggelegd voor de avonduren."

In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuiden geleidelijk toe. Dan stijgt de kans op een enkele bui. "De pittigste zijn weggelegd voor de avonduren. Met name tijdens de nacht komt een aantal stevige buien voor. Het kan echt flink gaan onweren."

De dagen hierna gaat er volgens de weerman van Weerplaza wel wat veranderen. "Die hogere temperaturen raken we geleidelijk kwijt. Dinsdag wordt het nog maar een graad of 14. Daarbij is veel bewolking aanwezig. Af en toe valt dan ook een klein beetje regen. Een groot aandachtspunt dinsdag is de wind. Die neemt dan flink in kracht toe, naar matig tot soms weleens krachtig. De wind is vlagerig, kracht 4 tot 6."

"De lenteachtige 20 graden komt weer in beeld."

Woensdag komen we qua weer in wat rustiger vaarwater terecht. "Het blijft dan droog met een afwisseling van wolken en zonnige perioden. Er staat dan niet al te veel wind."

Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer geleidelijk omhoog. "Donderdag kan af en toe nog wel een klein beetje regen vallen, maar vanaf vrijdag blijft het droog met flink wat zon. De lenteachtige 20 graden komt dan weer in beeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Poll

Het lenteachtige weer wordt (voorlopig) afgewisseld met regen. Wat vind jij?

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!