Video

Ingestort pand wordt direct gesloopt, gemeente stelt onderzoek in

14 april om 13:38 • Aangepast 27 april om 02:03
nl
Bewoners van de Grotestraat in Cuijk zijn zondagmiddag opgeschrikt door een instortend pand. Het dak van het gebouw is ingezakt. Het gebeurde in een gedeelte van het gebouw dat al langer leegstaat. Omdat er een risico is dat er nog meer instort, is een deel van de Kerkstraat is afgesloten.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Volgens de eigenaar van het pand gaat het om het dak van de schuur dat deels is ingestort. Het pand staat al zo'n vijf jaar leeg. "Het is een oud pand waar zo'n dertig, veertig jaar geen onderhoud is geweest", vertelt hij.

De eigenaar was van plan om het gebouw volledig te slopen en er een hotel en appartementen voor in de plaats te zetten. Met die sloop is hij nu dus een klein beetje geholpen. "Maar dit is nooit leuk natuurlijk. Naast het pand zit een bewonersgroep, dus wat dat betreft was dit wel even schrikken."

Het dak van het gebouw is ingestort (Foto: SK-Media).
Het dak van het gebouw is ingestort (Foto: SK-Media).

De brandweer is samen met medewerkers van de gemeente bij het gebouw aanwezig. Aan de kant van het gebouw dat is ingezakt, zijn hekken geplaatst. Een frituur die in de buurt zit, is gesloten vanwege de situatie.

Er is niemand gewond geraakt. Wel moesten de buren vanmiddag even hun huis uit. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de pandeigenaar de schuur zondag nog gaat laten slopen. De verwachting is dat deze klus zondag wordt afgerond en dat de omgeving daarna weer veilig is.

Mensen mogen volgens een brandweerwoordvoerder tot die tijd alleen nog aan de voorkant van het gebouw komen. De gemeente gaat nog onderzoeken hoe het dak heeft kunnen inzakken.

Brandweerlieden nemen een kijkje bij het gebouw (Foto: SK-Media).
Brandweerlieden nemen een kijkje bij het gebouw (Foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!