Topfavoriet Van der Poel komt tekort in Amstel Gold Race

14 april om 18:40 • Aangepast 27 april om 02:06
nl
Mathieu van der Poel is er niet in geslaagd om de 58e editie van de Amstel Gold Race op zijn naam te schrijven. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kwam als 22e over de streep in het Limburgse heuvelland. De Brit Tom Pidcock won de enige Nederlandse klassieker.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

"Ik was wel oké, maar niet super", vertelde Van der Poel van Alpecin-Deceuninck, die niet mee was toen een aantal renners kort voor de Keutenberg versnelde. "Jammer, ze reden net iets eerder weg."

"Ik had zeker niet de benen van de afgelopen weken."

"Het was sowieso een moeilijke koers waarin je keuzes moet maken. Als ik spring, gaat iedereen mee. Ik had zeker niet de benen van de afgelopen weken, maar ik vond het toch leuk om weer eens 'de Amstel' te rijden", aldus de wereldkampioen.

Volgens Van der Poel, winnaar van de Gold Race in 2019, is de Limburgse heuvelkoers tactisch net iets lastiger dan bijvoorbeeld Vlaanderen. "Het is een ander soort wedstrijd, ik denk dat de ploeg het goed heeft gedaan, maar ik kom aan het einde misschien net een mannetje tekort."

"Volgende week nog een keer goed knallen."

Volgende week wacht nog Luik-Bastenaken-Luik, een koers die hij een keer eerder reed. In 2020 werd Van der Poel zesde achter de Sloveense winnaar Primoz Roglic. "Dat wordt een nog lastigere wedstrijd. Er doet ook nog 'ene Pogacar' mee. Maar ik heb er zin in. Ik ga deze week goed uitrusten en nog een keer goed knallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!