Prachtige zonsopkomst, maar van wat er komt word je minder blij

15 april om 10:01 • Aangepast 27 april om 02:06
nl
Er zijn stevige buien op komst. Het KNMI heeft voor maandagmiddag ook voor onze provincie code geel afgegeven. "Die buien kunnen stevig zijn, met kans op hagel, zware windstoten van wel negentig kilometer per uur en kans op een klap onweer", vertelde Floris Lafeber van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De maandagochtend begon nog met een fraaie zonsopkomst en vervolgens een fijn ochtendzonnetje.

Foto: Ben Saanen
Foto: Ben Saanen

Maar inmiddels neemt de bewolking vanuit het westen toe. "Er nadert een actief buiengebied onze provincie", vertelde de weerman op de radio. "Dat actieve buiengebied trekt in de loop van de ochtend en middag geleidelijk vanuit het westen over. "Er kan er veel regen in korte tijd vallen. Het wordt overdag een graad of 10 en daarbij waait het ook nog eens stevig."

Later in de middag wordt het vanuit het westen geleidelijk wat droger. "Er is dan ook wat ruimte voor de zon. Maar helemaal droog wordt het ook weer niet, want er volgt een aantal nieuwe buien die ook stevig kunnen zijn. Met wederom kans op hagel, windstoten en een klap onweer."

"Het is relatief koud voor de tijd van het jaar."

Voor mensen die hopen dat het weer in de loop van de week opklaart, heeft Lafeber slecht nieuws. "De hoofdmoot blijft ronduit wisselvalig weer. Dinsdag en woensdag hebben we met heel veel buien te maken. Die zijn echt talrijk en het zijn stevige exemplaren. Met kans op hagel, onweer en ook weer wat windstoten. Het waait af en toe stevig door uit noordwestelijke richting. Het is ook relatief koud voor de tijd van het jaar, met overdag maar een graad of 10."

Pas donderdag zal het geleidelijk wat droger zijn, met ook af en toe ruimte voor zonnige perioden. "De temperatuur stijgt dan naar een graad of 13."

Ook deze foto's stuurden jullie van de mooie zonsopkomst en de heerlijke ochtendzon:

Foto: Martha Kivits
Foto: Martha Kivits
Foto: Martha Kivits
Foto: Martha Kivits
Foto: Martha Kivits
Foto: Martha Kivits
Foto: Ben Saanen
Foto: Ben Saanen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!