Brand in loods waar vijftien arbeidsmigranten wonen, man raakt gewond

15 april om 09:54 • Aangepast 27 april om 02:06
nl
In een loods van een fruitteler aan de Berktweg in Haaren is maandagochtend brand uitgebroken. In de loods wonen vijftien arbeidsmigranten. Twee van hen hebben rook ingeademd. Een man heeft brandwonden opgelopen en wordt in het ziekenhuis behandeld. De loods kan grotendeels als verloren worden beschouwd.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In de loods zitten volgens de Veiligheidsregio appartementen voor seizoenarbeiders. De bewoners ontdekten het vuur daar rond half acht. Ze konden zelf op tijd naar buiten komen, maar twee van de bewoners raakten daarbij licht gewond. Een van hen ademde rook in en is door ambulancepersoneel behandeld. Een andere man liep brandwonden op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Er werd al snel opgeschaald naar grote brand, omdat het vuur zou kunnen overslaan naar een naastgelegen kassencomplex. Dat kon uiteindelijk worden voorkomen. Rond half negen meldde de Veiligheidsregio dat het kassencomplex niet meer in gevaar was.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.

Twee uur later was de brand onder controle. De brandweer blijft nog wel een groot deel van de dag met veel mensen aanwezig, omdat het nablussen nog een paar uur in beslag kan nemen.

De schade aan de loods is volgens de Veiligheidsregio aanzienlijk. Het gebouw kan als verloren worden beschouwd. Voor de bewoners moet een andere woonruimte worden gezocht. Ook de naastgelegen kassen hebben schade opgelopen.

Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.
Foto: Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Omdat de loods in het buitengebied staat, is het lastig om bij bluswater te komen. Daarom heeft de brandweer drie watertanks en het watertransport ingezet. Watertransport is een systeem waarmee de brandweer grote hoeveelheden water zelf kan vervoeren naar plekken waar het lastig is om aan bluswater te komen. Er zijn ook drie tankautospuiten en een hoogwerker ingezet om het vuur te bestrijden.

Bij de brand komt veel rook vrij. Daardoor is er geuroverlast op de N65 en op het campingterrein van Rebirth Festival. De Veiligheidsregio adviseert mensen om uit de rook te blijven. "De rook is er nauwelijks zichtbaar", meldt de Veiligheidsregio. Er zijn geen gevaarlijke stoffen op het terrein gemeten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!