Medewerker slaat 225.000 xtc-pillen op in bedrijfspand, eis 6 jaar cel

16 april om 06:51 • Aangepast 27 april om 02:07
nl
Tegen een man die ruim honderd kilo harddrugs opsloeg in een bedrijfspand in Eindhoven is zes jaar cel geëist. Tijdens een controle in het gebouw vond de politie 225.000 xtc-pillen en een flinke hoeveelheid chemische grondstoffen. De man, een 42-jarige medewerker van het bedrijf, meldde zich vervolgens zelf bij de politie.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De verdachte stond maandag terecht in de rechtbank van Den Bosch. De zaak kwam aan het licht toen de politie op 17 oktober vorig jaar een handhavingsactie hield in Eindhoven. Een drugshond sloeg aan op een auto bij het bedrijfspand, waarna de politie een onderzoek startte. Binnen vond de politie de tienduizenden pillen en allerlei chemische stoffen voor de productie van synthetische drugs.

Al snel meldde een van de werknemers van het bedrijf zich bij de politie. Hij bekende dat hij de spullen had opgeslagen. De officier van justitie gaat ervan uit dat de man zelfstandig heeft gehandeld en dat de eigenaren en andere werknemers niet op de hoogte waren van de drugs die in het pand lagen.

Al eerder veroordeeld
De man werd al twee keer eerder veroordeeld voor drugsdelicten en was op het moment van de controle onder voorwaarden vrij. Die twee eerdere veroordelingen leggen in de woorden van de officier van justitie 'behoorlijk veel gewicht in de schaal'. “De dreiging van een gevangenisstraf heeft de man er niet van weerhouden om opnieuw de fout in te gaan.”

Het OM eiste zes jaar celstraf. Daarnaast wil ze dat de man, nu hij opnieuw de fout in is gegaan, alsnog de 852 dagen gevangenisstraf uitzit die hij eerder voorwaardelijk kreeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!