Liveblog

112-nieuws: grote controle in Drunen • drugspand gesloten

18 april om 07:15 • Aangepast zaterdag om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.54

Jonge vrouw gezocht vanwege oplichting

Op Burgernet riep de politie vanavond op uit te kijken jonge vrouw die 18 of 19 jaar oud word geschat. Ze heeft lang blond haar en ging er rond acht uur te voet vandoor vanaf de Sophiastraat in Nuenen. Het meisje zou mogelijk betrokken bij oplichting via een nepbankmedewerker. Het meisje kwam aan de deur terwijl de bewoner aan de lijn werd gehouden door een zogenaamde bankhelpdeskmedewerker. Het meisje is uiteindelijk niet meer aangetroffen.

18.33

Grote controle in Drunen

De politie, handhavers, douane en de gemeente voeren momenteel een grote controle uit op de bedrijfspanden en woningen erboven aan het Plataanplein in Drunen. Ook alle garageboxen aan de achterkant worden gecontroleerd. Meerdere honden doorzoeken de garageboxen en panden. De controle duurt naar verwachting tot zeven uur. De controles worden uitgevoerd omdat steeds vaker blijkt dat panden en garageboxen niet worden gebruikt zoals is toegestaan. De gemeente hoopt vrijdag met een bericht te komen van wat er is aangetroffen.

(foto: Iwan van Dun/ SQ Vision)
(foto: Iwan van Dun/ SQ Vision)
17.42

Drugspand in Eindhoven gesloten

Een woning aan het Victoriapark in Eindhoven is door de gemeente gesloten. Bij controle van het huis werden 4,5 kilo harddrugs, 17 cilinders met lachgas, 12 stuks zwaar vuurwerk en diverse druggerelateerde voorwerpen aangetroffen. De sluiting duurt voor een periode van vier maanden.

16.10

Man duwt meisjes van scooter

Op het Halve Zolenpad in Waalwijk zijn twee minderjarige meisjes door een man van hun scooter geduwd en getrapt. Dit gebeurde rond kwart over twee. Bij de val raakte een van de meisje zwaargewond. De politie is direct met meerdere wagens op zoek gegaan naar de dader. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Team verkeer van de politie vond enkele tanden tijdens het onderzoek in het grasveld. Die zijn vermoedelijk van een van de slachtoffers.

Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in ziekenhuis

UPDATE: De politie is nog op zoek naar de verdachte van deze 'zware mishandeling'. Een van de twee meisjes ligt nog steeds in het ziekenhuis. De politie is ook op zoek naar mogelijk camerabeelden.

Wachten op privacy instellingen...
14.22

Verdachte pinner aangehouden

Na twee meldingen bij de politie is gisteravond een 27-jarige Tilburger aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt zich voor te doen als helpdeskmedewerker van een bank.

De man gedroeg zich vreemd tijdens het pinnen en dat viel een aantal omstanders op. Hij probeerde zijn gezicht namelijk met veel moeite af te schermen. Toen de politie verhaal kwam halen, rende de man weg en ontstond er een achtervolging. Pas na het gebruik van een stroomstootwapen lukte het om de man aan te houden.

14.07

Vrachtwagen met accu's vliegt in Brand op A67

Een vrachtwagen met accu's is donderdagmiddag op de A67 bij Eersel in brand gevlogen. Iets voor half drie was de brand geblust. In eerste instantie was de snelweg in beide richtingen dicht. Na het blussen van de brand geldt dat alleen nog voor een deel van de rijbanen richting België.

Wil je via de A67 richting Antwerpen? Dan is het advies om te rijden via Breda, over de A58, A16 of E19.

Lees hier meer.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
14.03

Kapotte trein tussen Eindhoven en Deurne

Door een kapotte trein tussen Eindhoven en Deurne rijden er veel minder treinen tussen Eindhoven en Deurne. Die vertraging duurt nog tot ongeveer half vier vandaag.

13.01

Auto op de kop op A2

Op de A2 richting Eindhoven was ter hoogte van knooppunt Batadorp een auto-ongeluk. Daardoor waren er korte tijd twee rijstroken afgesloten en ontstond er een file van ruim een half uur. Ook verderop, ter hoogte van afrit Kerkdriel en afrit Veghel, gebeurde een ongeluk.

De twee rijstroken zijn na korte tijd weer vrijgegeven.

Beeld: Arno van der Linden/SQ Vision.
Beeld: Arno van der Linden/SQ Vision.
12.05

Brand in kantoorpand

In een kantoorpand aan de Crogtdijk in Breda was donderdagochtend brand. Het is de tweede keer in drie dagen dat er brand is in hetzelfde pand. Eergister was het ook al raak.

De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

De politie spande een lint op de locatie van de brand (Tom van der Put/SQ Vision).
De politie spande een lint op de locatie van de brand (Tom van der Put/SQ Vision).
11.38

Man aangehouden bij explosie

In de nacht van woensdag op donderdag is een 21-jarige man uit Tilburg op heterdaad aangehouden bij een explosie aan de Maracas in Rotterdam. De man reed na de explosie weg op een scooter en werd na een korte achtervolging aangehouden.

De schade aan de woning is minimaal. Bij het incident zijn geengewonden gevallen.

07.44

Auto botst met fietser

Op de splitsing van de Instraat met de Fabriekstraat in Budel zijn een auto en een fietser met elkaar gebotst. De fietser moest nagekeken worden door een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Dat gebeurde rond twintig voor zeven vanochtend. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is niet bekend.

Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
Foto: WdG/SQ Vision.
07.13

Ongeluk op A59

Verkeer op de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch moet rekening houden met een file voor Drunen-West. Daar gebeurde een ongeluk. De linkerrijstrook is dicht. De afsluiting leidde rond halfacht 's ochtends tot een acht kilometer lange file vanaf de afrit Dussen, goed voor ruim een uur vertraging.

06.39

Overval in Helmond

In een huis aan de straat Overhorst in Helmond vond vanochtend een overval plaats. Of hierbij iets is buitgemaakt, is vooralsnog niet naar buiten gebracht. Ook is niet naar buiten gebracht of er iemand gewond is geraakt. De politie doet onderzoek.

Lees hier meer.

De politie doet onderzoek na de melding van de overval aan de straat Overhorst in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De politie doet onderzoek na de melding van de overval aan de straat Overhorst in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
06.03

Acht voertuigen in beslag genomen tijdens verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole die dinsdag plaatsvond aan de Oude Rijksweg in Best zijn door de Belastingdienst acht voertuigen in beslag genomen en is voor een kleine 40.000 euro aan belastingschuld geïnd. Ook de politie nam een auto in beslag. Daarnaast werden 24 bekeuringen uitgeschreven. Dat meldde de politie vanochtend op Instagram. Twee automobilisten reden terwijl zij geen rijbewijs hebben. Verder werden drie bekeuringen uitgedeeld vanwege rijden onder invloed, kregen twee mensen een boete omdat zij reden terwijl hun rijbewijs is ingevorderd en een omdat 'ie harddrugs bij zich had.

De verkeerscontrole vond dinsdag plaats aan de Oude Rijksweg in Best (foto: Instagram politie Best-Oirschot).
De verkeerscontrole vond dinsdag plaats aan de Oude Rijksweg in Best (foto: Instagram politie Best-Oirschot).
01.43

Nepagent overvalt bejaarde man in Vught

Een man uit Vught is gisteravond overvallen door iemand die zich voordeed als agent. Toen er bij zijn huis aan de Haagwinde werd aangebeld en de bewoner de deur opendeed, duwde de overvaller hem meteen tegen de grond. Hij pakte diverse waardevolle spullen en ging er daarmee vandoor. Het slachtoffer sloeg na de overval alarm waarna een buurvrouw zich over hem ontfermde tot de politie aankwam. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekendgemaakt.

Lees hier meer.

De politie onderzoekt de overval aan de Haagwinde in Vught (foto: Bart Meesters).
De politie onderzoekt de overval aan de Haagwinde in Vught (foto: Bart Meesters).
01.07

Vrijstaande villa door brand verwoest

Een vrijstaande villa met een rieten dak aan de Muilkerk in Dussen is afgelopen nacht door brand verwoest. De vlammen grepen snel om zich heen. De bewoners en hun hond zijn ongedeerd. Zij verlieten de villa op tijd toen ze het brandalarm hoorden afgaan. De brand is volgens een 112-correspondent hoogstwaarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Lees hier meer.

Van de villa aan de Muilkerk in Dussen bleef weinig over (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
Van de villa aan de Muilkerk in Dussen bleef weinig over (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De brandweer had veel werk aan het bestrijden van de brand aan de Muilkerk in Dussen (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De brandweer had veel werk aan het bestrijden van de brand aan de Muilkerk in Dussen (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!