Video

Nepagent overvalt oudere man in huis, slachtoffer naar ziekenhuis

18 april om 05:59 • Aangepast 27 april om 02:05
nl
Een oudere man uit Vught is woensdagavond overvallen door iemand die zich voordeed als agent. Toen er rond elf uur bij zijn huis aan de Haagwinde werd aangebeld en hij de deur opendeed, duwde de overvaller hem meteen tegen de grond. De nepagent pakte waardevolle spullen uit het huis en ging ermee vandoor.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Het slachtoffer sloeg na de overval alarm. Een buurvrouw ontfermde zich over hem, tot de politie er was. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

'We houden nu beter in de gaten wie er voor de deur staat'
Meerdere agenten kwamen na de overval naar de Haagwinde. Zij hebben sporen veiliggesteld voor onderzoek. Over de identiteit van dader is op dit moment niets naar buiten gebracht.

Een man die aan dezelfde straat woont, noemt de overval donderdagochtend 'echt wel schrikken'. "We houden nu beter in de gaten wie er voor de deur staat voordat we opendoen."

Zogenaamd buurtonderzoek
Opmerkelijk is dat een wijkagent aan het begin van de avond op X liet weten dat er meerdere meldingen waren binnengekomen van inwoners van Vught die waren opgebeld door nepagenten.

Die nepagenten vroegen vanwege een zogenaamd buurtonderzoek of de mensen geld of waardevolle sieraden in huis hadden liggen. De wijkagent waarschuwde anderen om hier niet op in te gaan en de politie te bellen.

De politie vraagt mensen die iets verdachts gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met de overval aan de Haagwinde contact op te nemen met de politie.

De politie onderzoekt de overval aan de Haagwinde in Vught (foto: Bart Meesters).
De politie onderzoekt de overval aan de Haagwinde in Vught (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!