Video

Trainer stapt op na roddels dat hij met brommer over voetbalveld reed

18 april om 17:00 • Aangepast 27 april om 02:06
nl
Trainer John Putters is opgestapt na beschuldigingen dat hij met een brommer over het voetbalveld van amateurclub Mosa'14 in Oijen is gereden. Hoewel een en ander snel werd rechtgezet door de club en de goede naam van de trainer in ere werd hersteld, heeft hij nu toch laten weten dat hij per direct opstapt bij de club. "Mijn zakelijke - en privéleven heeft hieronder geleden. Mensen keken me er raar door aan."
Profielfoto van Kamiel Visser Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door
Kamiel Visser & Dtv Nieuws

Videobeelden uit Oijen gingen viraal op sociale media: een brommer rijdt na een wedstrijd van amateurvoetbalclub Mosa'14 het veld op. Als de bestuurder en zijn passagier een flauwe bocht willen maken, verschijnt een andere man in beeld. Die rent op de brommer af en springt tegen de mannen op de brommer aan. Na de bodycheck belandt het drietal, inclusief de brommer, op het gras.

Al snel ging het verhaal rond dat trainer John Putters op de brommer zat. Dat bleek al snel niet te kloppen. Het ging volgens Mosa'14 namelijk om twee spelers van de club.

Alsnog weg
De beelden vonden hun weg online en werden door flink wat mensen bekeken. Al snel ging het verhaal dat Putters een van de mannen op de brommer was. Hoewel een en ander snel werd rechtgezet door de club en de goede naam van de trainer in ere werd hersteld, heeft hij nu toch laten weten dat hij per direct opstapt.

Zelf was hij niet op het veld toen de video werd opgenomen: "Ik stond in de kantine, meters verderop. Ik heb ook niet gezien wat er gebeurde buiten." Hij meent dat het gerucht binnen de club is begonnen als grap, maar vervolgens is het volgens hem compleet uit de hand gelopen. "Mijn zakelijke - en privéleven heeft hieronder geleden en dat is voor mij genoeg reden om te stoppen. Mensen keken me er raar door aan."

'Moeilijk en treurig'
De club meldt op Facebook dat Putters opstapt. "Het is duidelijk dat John hier niks mee te maken heeft, maar hij heeft hierdoor besloten om de samenwerking meteen te beëindigen." Niet veel eerder werd juist bekend dat Putters na het nodige wikken en wegen juist nog een jaar langer trainer zou blijven. Putters noemt zjin besluit zelf 'ongelofelijk moeilijk en treurig'.

MOSA'14 zegt de beslissing van de trainer te respecteren. "We betreuren dat John dit besluit heeft genomen, maar wensen hem een goede en sportieve toekomst."

Het filmpje dat voor de trainer de aanleiding vormt nu op te stappen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!