Half brandweerkorps met warmtecamera weet kat Snoetje niet te vangen

18 april om 17:45 • Aangepast 4 mei om 02:07
nl
Ondanks de inzet van een warmtecamera en negen brandweerlieden, is kat Snoetje er donderdag opnieuw vandoor gegaan. De kat was al acht dagen zoek, tot ze ruim een week later weer opdook op de plek waar ze ook woont: de Wannerwei in Valkenswaard. Diverse pogingen om Snoetje te vangen mislukten.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Toen de kat door de eigenaren werd ontdekt, probeerden ze Snoetje met rammelende kattenbrokjes te lokken. Omdat dat niet lukte werd de brandweer ingezet. Die kwam met negen man sterk ter plekke om de kat te vangen. De brandweer zette zelfs een warmtecamera in om Snoetje op te sporen.

Dat lukte. Het beest had zich verstopt in een hoge boom. Net toen de brandweer de ladder tegen de boom zette, besloot de kat naar een dak van het huis ernaast te springen. De brandweer kwam daarop met een nog langere ladder aanzetten.

Net toen de brandweer van Valkenswaard een poging deed om de kat van het gebouw te halen, sprong Snoetje via een afdakje bij een voordeur naar beneden. Na een felle sprint verdween het dier in de wijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!