Video

Vier medewerkers in keuken op dezelfde avond onwel, hotel ontruimd

20 april om 22:36 • Aangepast 4 mei om 02:06
nl
Hotel Fletcher aan de Schansdijk in Zevenbergen is zaterdagavond ontruimd, nadat vier medewerkers van de keuken niet lekker waren geworden. Omdat het niet duidelijk was wat er aan hand was, werden de hulpdiensten ingeschakeld. Alle honderdtwintig gasten moesten het hotel verlaten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De vier medewerkers waren zaterdagavond allemaal aan het werk in de keuken van het hotel toen ze niet lekker werden. Dat gebeurde niet tegelijkertijd, maar verspreid over de avond. Rond negen uur trokken medewerkers daarom aan de bel. De brandweer en ambulance kwamen naar het hotel.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd het hotel ontruimd. De gasten werden in touringcars op het terrein opgevangen. "De klachten van de mensen die onwel werden, waren wisselend", vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Daardoor was het niet duidelijk wat er precies aan de hand was. "Het kon gaan om een gaslek, koolmonoxide, voedselvergiftiging of iets in het ventilatiesysteem."

Samenloop van omstandigheden
De brandweer heeft binnen metingen gedaan en kon geen vreemde stoffen vinden. Uiteindelijk bleek er iets heel anders aan de hand te zijn. "Het bleek een soort virus te zijn dat al een tijdje onder personeel in het hotel rondging. Nu betrof het vier mensen die toevallig tegelijkertijd in de keuken werkten", legt de woordvoerder uit.

Op de gekke samenloop van omstandigheden na, was er volgens de woordvoerder dus niks ernstigs aan de hand. Alle gasten konden iets voor half elf terug naar binnen.

Het hotel wilde zaterdagavond niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!